in

Prije smrti tata (32) ostavio poruku ženi i djeci. Zbog njegovih riječi i kamen bi zaplakao

Nekoliko dana prije nego što je preminuo uslijed posljedica korone, 32-godišnji Jonathan napisao je dirljivu oproštajnu poruku za porodicu u svome mobitelu, koju je naknadno pronašla supruga

– Kad su mi vratili Jonathanov mobitel, uključila sam ga i otkrila bilješku koju je Jonathan napisao za mene i djecu samo dan prije nego što je intubiran u bolnici uslijed posljedica korona virusa – kaže Katie Coehlo iz Danburyja, u američkoj državi Connecticut, čiji je 32-godišnji suprug preminuo u bolnici, 28 dana nakon što je hospitaliziran zbog korona virusa.

Doživio je zastoj srca i preminuo, a samo nekoliko dana prije toga, na svom je mobitelu napisao bilješku za suprugu i njihovo dvoje djece, Braedynu i Penny.-

Nakon njegove smrti, samo sam plakala i govorila mu koliko smo ga voljeli – priča Katie o trenucima prije nego što je saznala da postoji njegova poruka na mobitelu.

– Volim vas, svim srcem. Pružili ste mi prekrasan život, bolji nego što bih mogao zamisliti. Sretan sam i čini me ponosnim to što sam tvoj suprug i otac Braedyn i Penny, napisao je Jonathan u bilješci.

– Katie, ti si najljepša i najbrižnija osoba koju sam ikad upoznao. Zaista si posebna i vodi računa da živiš život sretno i istom onom strašću zbog koje sam se zaljubio u tebe. Vidjeti da si najbolja mama našoj djeci najljepša je stvar koju sam doživio – napisao je Jonathan. Zamolio je suprugu da njihovom dvogodišnjem sinu, kome je dijagnosticirana cerebralna paraliza, kad odraste da to može shvatiti, prenese da je on njegov ‘najbolji pupoljak te da je ponosan što je njegov otac, kao i na sve nevjerovatne stvari koje je uspio ostvariti i sigurno će nastaviti tako’.

– Neka Penelope zna da je ona moja princeza i da u životu može imati sve što želi – nastavio je otac, u poruci za desetogodišnju kćer. Zaključio je poruku željom da obitelj bude sretna, bez obzira na sve što im se dogodi.

Prijatelji porodice pokrenuli su GoFundMe kampanju za njih, na kojoj je Katie objavila suprugovu poruku, te dodala kako je Jonathan bio predani državni službenik, vrijedan radnik koji je imao osmijeh zbog kojeg ste se ported njega osjećali voljenim i zagrljenim, te sigurno.

– Ne znam kako ćemo moja djeca i ja nastaviti bez njega – zaključuje Katie.

Inače, Jonathan se testirao 26. marta, kad su testovi pokazali da je pozitivan na virus korone. Primljen je u bolnicu zbog ‘teških problema s disanjem’. Kasnije je sedatiran i stavljen na ventilator, a dan nakon toga, 22. aprila’ neočekivano je doživio srčani udar i preminuo’, stoji na stranici za prikupljanje sredstava.

– Bio je bolje nekoliko dana prije toga i dobili smo vrlo optimističnu prognozu. Sestra mi je rekla da nema pojma što se dogodilo i zašto – kaže Katie za The Independent.

Nekoliko dana poslije toga pokrenuta je kampanja za skupljanje novca, s ciljem da se prikupi 250.000 dolara za pomoć obitelji, odnosno oko 1,758 miliona kuna, a ubrzo se na računu skupio 1,5 miliona (oko 440.000 KM). U međuvremenu je ciljani iznos podignut, pa na stranici stoji da je prikupljeno oko 540.000 dolara, odnosno oko 3,8 milijuna kuna (oko milion KM).

Autor: Krtice.net

Ava Karabatić prodaje golišave fotografije: Kad mogu Kardashianke, mogu i ja!

Tražio od cure da mu plati 43 marke za svaku noć što prespava u njegovom stanu. Evo šta mu je odgovorila