in

Prijeti li i najstarijem zanimanju na svijetu izumiranje? “Nosi masku i izbjegavaj položaj licem u lice. Igraj se medicinske sestre i izmjeri mu temperaturu”

Nije im lako

U doba socijalnog distanciranja bez posla su ostali i se*sualni djelatnici u SAD-u. CNN je provjerio prijeti li najstarijem zanimanju na svijetu recesija i na koji se način drže mjera oni koji su nastavili s djelatnošću.
“Ne ljubi se s klijentom. Reci mu da opere ruke prije nego te dotakne. Nosi masku i izbjegavaj položaj licem u lice. Igraj se medicinske sestre, obuci kostim i izmjeri mu temperaturu. Ako je povišena, završi posao”.

Ovo su samo neki od stvarnih savjeta koji se daju se*sualnim radnicima za vrijeme pandemije koronavirusa, javlja CNN koji je razgovarao s nekoliko se*sualnih radnika i radnica. Svi redom napominju da ih je pandemija uništila.

“Prostitucija bi trebala biti otporna na recesiju”, kaže Caty Simon, aktivistica u malom gradu u zapadnom Massachusettsu. “Ali nikad nije bilo recesije gdje je osobni kontakt s ljudima prije bio opasan”, dodaje.

Nekoliko se*sualnih radnika i radnica otkrilo je za CNN da su odlučili prestati s radom zbog straha od koronavirusa. Potražnja klijenata također se smanjila, a kako je nezaposlenost u SAD-u dostigla visoku razinu, mnogi Amerikanci manje troše na usluge svih vrsta.


“Moja je dužnost da ne poslujem zbog virusa”, rekao je jedan se*sualni radnik i masažni terapeut sa sjedištem u San Franciscu. Prije pandemije imao je 30 klijenata sedmično, sada ih nema uopće. Požalio se kako prvi puta u 16 godina ima problem s plaćanjem stanarine.

“Preklinju nas da im pružimo uslugu”
U martu su mnogi se*sualni radnici i radnice zatražili financijsku pomoć od jedne organizacije koja se bori za prava se*sualnih radnika, te su primili hitnu pomoć u iznosu od 400 američkih dolara za financiranje osnovnih životnih troškova.

PROČITAJTE  U još jednoj zemlji regiona potvrđeni prvi slučajevi britanskog soja koronavirusa

Unatoč pandemiji, neki klijenti ih mole da ih se primi. “Preklinju nas! Žele nam dati i 300 dolara za sat, a vama treba novac”, rekao je masažni terapeut.

Jedna prostitutka ispričala je kako je na početku pandemije klijentima mjerila temperaturu, te je tijekom seanse s klijentom glumila medicinsku sestru. Napominje kako s novim klijentima nosi masku i rukavice. Neki klijenti je traže i popust zbog pandemije.

Akynos, 42-godišnja prostitutka priznaje da mnogi, unatoč pandemiji, žele ljubljenje. “Oni to žele unatoč povećanom riziku. Čini se da ih virus ne zanima. Uvijek žele ići kod se*sualnih radnika raditi nešto što inače ne bi s nekim drugim”, napominje. Mnogima je ovaj način zarade jedini izlaz kako bi izbjegli beskućništvo. “Očajne su i rade bilo što “, kaže još jedna seksualna radnica.

Autor: A. P.

Umorna sam da govorim OKEJ stvarima koje uopšte nisu OKEJ

Stigle je najgore glasine u zadnjih 30 godina, ali ona razmjenjuje poljupce s 15 godina mlađom suprugom