in

Probala sam trik za čišćenje kupatila tabletom za mašinu za suđe

Razni trikovi za lakši život iskaču na društvenim mrežama i iako očesto obećavaju čuda, znaju samo da nam potroše vrijeme i živce. Ovaj put smo našli nešto što stvarno radi.

Ako imate tuš kabinu sa staklenim vratima, onda znate koliko je teško održavati je čistom. Fleke na staklu su neminovne, a tu su i naslage sapuna, kamenac… Da stvar bude još gora – dosta sredstava ne radi baš sjajan posao. Činjenica je da poslije nekoliko godina tuš kabine jako rijetko izgledaju onako kako bismo željeli. Ribamo redovno, ali uvijek ista stvar – jedan dio očistimo, drugi – pa ne baš.

 

Našli smo trik sa tabletom za mašinu, vrlo skeptični da će odraditi bilo šta, jer ovo je zaista već ko zna koji trik koji isprobavamo.

 

Neka žena iz Australije ga je inicijalno objavila na Facebooku i od tada ga je isprobala gomila ljudi. Svi su tvrdili da je genijalan.

 

Sve što vam treba je spužva i jedna tableta za mašinu za suđe. U spužvi izrežite rupu tačnih dimenzija tablete i zavucite tabletu u spužvu.

Malo nakvasite toplom vodom tuš kabinu i počnite da ribate staklo. Na kraju isperite vodom. Nama je trebalo oko 10 minuta za cijeli tuš koji je poslije toga – progledao!

Druga varijanta je bez spužve, samo sa tabletom kojom ribate kabinu, ali za to je potrebno malo više vremena i nezgodno je za držanje.

 

Probajte i javite kako ste prošli.

 

(nova.rs)

 

Autor: Z. K.

Severina napala vlast: Čudite se što je mladić pucao. Vas dvojica ste mi oteli dijete

Momci iz Beograda koji su spasili djevojku iz stana u plamenu su heroji dana