in

Profesor Didier Raoult: Monstruozna opasnost od koronavirusa je nerazumna

Profesor Didier Raoult izrazio je neke rezerve ozbiljnosti trenutne epidemije, rekavši da stope smrtnosti i zaraznost Covid-19 nisu ekstremne.

Profesor je iznova dao odgovor vezan za ozbiljnost epidemije koronavirusa, u videu koji je snimio Mediteranski sveučilišni bolnički institut (IHU), gdje profesor radi.

Vjerujući da se pandemiji bliži kraju, specijalista za zarazne bolesti dozvolio je sebi potvrditi početnu procjenu, ističući niske stope smrtnosti povezane s Covid-19.

“Sva ljutnja oko monstruozne opasnosti ove bolesti je nerazumna. Nije istina. Sveukupno, ona ne predstavlja iznimno povećanje smrtnosti .To je istina samo kod osoba koje su već u rizičnoj skupini i morali smo ih pokušati otkriti i liječiti što je prije moguće“, objasnio je u ovom intervjuu.

Prema njegovim riječima, epidemija ima oblik zvona koje je “vrlo uobičajeno za virusne bolesti”, naglašavajući da se ponašala kao i sve ostale.„Vidimo da se približavamo kraju. Intenzivni odjeli se prazne, smrtnost se smanjuje. Sve to nestaje. Niko ne zna hoće li se ponovno pojaviti sljedeće godine.”

Profesor Didier Raoult također je objasnio nisku stopu hospitalizacije najmlađih, procjenjujući sa svoje strane da nije bilo “izuzetnog teškog oblika kod djece”.

Prema riječima znanstvenika za zarazne bolesti, zaraznost virusa također je precijenjena i manja je od očekivane.

“Zaraznost se ne čini tako neobičnom kao što je rečeno. Možemo procijeniti da je možda pogođeno 3% stanovništva. Na primjer, mnogo je manje od gripe. Zaraznost nije bila ekstremna i vjerojatno je sve manja i manja jer smo na kraju epidemije”, izjavio je u ovom videu.

U prethodnom snimku profesor Didier Raoult već je objasnio da ne vjeruje u mogućnost drugog vala epidemije . Kazao je da pandemija nestaje, rekavši da se 99% slučajeva trebalo dogoditi “oko 19. maja”, što je bilo kritikovano. Međutim statistike svakodnevno potvrđuju izjave profesora Didiera Raoulta koji se javnosti obraća u kontinuitetu.

PROČITAJTE  Vakcina za koronu će siromašne zemlje koštati milijardu dolara: Bogati će im posuditi, pa im onda uzeti dušu

Autor: Dado K.

Česi proveli masovno testiranje građana na koronu, evo što su otkrili

Dr. Nestorović: Dva metra razmaka je IZMIŠLJOTINA, rukavice su besmislene! Pozivam ljude da izađu i zaraze se koronom…