in

PROFESOR KOČOVIĆ OBJAVIO NOVI DATUM KRAJA KORONE: Ima i dobre vijesti o sljedećem talasu!

Profesor Petar Kočović izračunao je kada će kraj ovog pika epidemije, ali i kada će početak i kraj sljedeće talasa i koliko će sljedeći “udar” biti jak…

Ranije su mnogi građani Srbije s pažnjom pratili svaku riječ koju bi izgovorio kontroverzni pulmolog dr Branimir Nestorović, dok sada u moru stručnih ljekarskih informacija, sa nestrpljenjem prate podatke koje im servira profesor Petar Kočović.

Podsjetimo, ovaj vrsni inženjer sa svojim timom skoro svakodnevno, uz pomoć matematičkih proračuna, vrši projekciju kada će se ovaj talas korona virusa završiti kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama širom planete.

Ali isto tako i kada možemo da očekujemo sljedeći udar, bilo da je riječ o trećem talasu ili ko zna kojem po redu piku…

Iako se posljednjih dana značajno smanjio broj novozaraženih u Srbiji, iako se manje ljudi javlja na preglede, matematika pokazuje da će drugi talas kovida-19 u našoj zemlji potrajati baš kako je bilo “projektovano” prije desetak dana.

Prema proračunima profesora Kočovića i njegove ekipe, završetak drugog udara (što ne znači da ćemo imati nula slučajeva u roku od 24 sata) se očekuje 11. septembra, dva dana ranije nego što je prethodno bilo planirano.

“Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog njemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima”, objasnio je ranije Kočović.

Podsjetimo, prema njihovim proračunima Srbiju očekuje treći talas koji bi trebalo da počne odmah po završetku drugog. Ako se obistine ovi proračuni, on bi bio kraći od drugog talasa (118 dana), a duži od prvog (82 dana). Trajao bi do 17. decembra.

PROČITAJTE  NOVE SMJERNICE: Osobe koje su preležale koronu sada primaju jednu dozu vakcine

Profesor Kočović je predvidio i broj inficiranih koji se očekuje u ovom trećem talasu. On bi, prema ovim brojkama, trebalo da bude slabiji od sadašnjeg drugog, a jači od prvog koji nas je “zakačio” u martu, aprilu i maju.

Autor: Krtice.net

Detalji sa suđenja policijacima u Srbiji: Danas je pazar bio 92 eura i 500 KM

Zgodni trener izgubio 1000 pratitelja u 24 sata nakon što je objavio ove fotke