in

Profesorica krenula u Višegrad na izlet pa uhapšena po interpolovoj potjernici

Uhapšena na graničnom prelazu Vardište

Profesorica engleskog jezika iz Beograda, uhapšena je početkom avgusta na graničnom prelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, i to po potjernici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila dio međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika.

 

Profesorici su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet.

 

– Ona je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prelazu je pokazala ličnu kartu, a kada je policajac provjerio u sistemu, vidio je da je za njom na snazi potjernica jer je potražuje sud iz Bordoa u Francuskoj – kaže izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicioni pritvor.

Prilikom hapšenja, sa njom u društvu je bio i muškarac, koji je bio više nego šokiran.

 

– On je normalno prošao granicu, bez ikakvih problema, ali kada su zadržali nju, čovjek je bio jako zbunjen. Nije znao šta se dešava, ali ni zbog čega je hapse. Blago rečeno, čojvek se zaprepastio, a sličnu reakciju imala je i privedena žena – objašnjava izvor.

 

Sud u Bordoru nalog za hapšenje profesorice iz Beograda izdao je u februaru ove godine.

– Njoj se na teret stavljaju krivična djela pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi, posjedovanje, prevoz i ilegalni uvoz narkotika i supstanci opasnih po zdravlje ljudi, a za neka od njih u Francuskoj je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. Istražitelji iz Francuske sumnjaju da je ona bila dio međunarodne kriminalne grupe, koja je u Francuskoj švercovala narkotike. Krivična djela za koja je sumnjiče navodno su počinjena u julu 2018. godine – objasnio je izvor.

PROČITAJTE  Mediji objavili snimak hapšenja repera Raste

 

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicionom pritvoru i da je neizvjesno do kada će tamo ostati.

 

– Pritvor joj je određen 11. avgusta i može trajati do 11. februara 2021, kada bi trebalo da bude izručena, ili do promjene odluke suda u Bordou –  saopćili su iz suda

 

Autor: Z. K.

Marija Šerifović pokazala svoju ljepšu polovinu

Covid ostaje: Naučnici projektovali šta će se desiti 2021.