in

Prve fotografije: Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u Tužilaštvo BiH

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu

Darko Elez stigao je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

– Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini realizirali MUP RS, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima. Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom saradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije – stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

Kako se može vidjeti na fotografijama, koje je medijima ustupilo Tužilaštvo BiH, Elez je nosio pancir te šljem na glavi.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Avaz.ba

Autor: A. P.

STRAŠAN NAPAD: Osam osoba izbodeno u Švedskoj, sumnja se na teroristički napad

Nestorović već 20 godina koristi isti recept: Tvrdi da čini čuda za organizam, a evo o čemu se radi!