in

Pun Mjesec za Noć vještica prvi put od 1944, i to specijalan

Na ilustracijama koje najavljuju Noć vještica uvijek sija pun Mjesec, pred kojim je savršena silueta vještice na metli ili nekog misterioznog, zlokobnog bića… Međutim, ispostavilo se da mjesec kakav će sijati ovog 31. oktobra 2020. nismo imali priliku da vidimo od 1944

U noći sa 31. oktobra na 1. novembar sijaće takozvani “plavi Mjesec”, drugi pun Mjesec u oktobru. Ta relativno rijetka pojava događa se u prosjeku jednom u dvije i po godine, objavila je NASA.

 

Svaki mjesec ima jedan pun Mjesec, ali budući da lunarni ciklus i kalendarska godina nisu savršeno sinhronizovani, nekad se dese dva u istom mjesecu – posljednji put se to desilo u martu 2018.

 

Prvi pun Mjesec u oktobru, poznat i kao “žetveni Mjesec”, pojavio se 1. oktobra. Drugi puni Mjesec ili “plavi Mjesec” biće vidljiv 31. oktobra i to će biti prvi put da se pun Mjesec na Noć veštica pojavljuje u svim vremenskim zonama još od daleke 1944. godine.

 

Astrolozi ovom događaju pripisuju posebno značenje i tvrde da će utjecati na ljude više nego inače, jer će plavi Mjesec 31. oktobra biti jako blizu Urana, koji je planeta promjena i revolucije, što može izazvati osjećaj neizvjesnosti, anksioznost, nestrpljenje, napetost, impulsivnost… Svi treba da budu spremni na nagle promjene i neočekivane događaje, a u emotivnim odnosima može doći do udaljavanja i frustracija, ali i do nekih pozitivnih prelomnih trenutaka. Svakako, treba iskoristiti priliku za promjene koje smo dugo čekali, odbacivanje starih obrazaca i ponovno pronalaženje i buđenje.

 

(nova.rs)

Autor: Z. K.

Dnevni horoskop: Blizanci nezadovoljni finasijama, Ovna brine ljubav

Jeziv prizor zgrozio sve: Evo u kakvoj prljavštini boravi mali Željko! Sramota!