in

Putljo iz Zenice pretukao supružnike jer žena nije htjela imati seks s njim

Mirsad Mehić (55) zvani Putljo iz Zenice osuđen je pravosnažno na tri godine robije po optužnici u kojoj je navedeno da je jednoj ženi ponudio seks, a kada ga je ona odbila, tukao je i nju i njenog supruga.

Ono što je zanimljivo jeste da je Mehić niz puta bio u sukobu sa zakonom, ali mu je Kantonalni sud u Zenici, po njegovoj žalbi, za dvije godine smanjio prvostepenu presudu zeničkog Opštinskog suda, koji ga je bio osudio na pet godina.

“On je i prije ove presude osuđivan 14 puta zbog krivičnih djela kao što su nasilničko ponašanje, teška krađa i drugo”, rekli su sagovornici Nezavisnih novina”.

U najnovijoj, u nizu presuda koje Mehić ima iza sebe, navodi se da je bio nasilan, te lakše povrijedio dvije osobe. On je, dodaje se, 22. septembra 2020. godine u Zenici iskazao naročito drsko i bezobzirno ponašanje.

“Tog dana on je G.A., kad je ona prišla na šalter pekare u namjeri da kupi hranu, rekao: ‘Nudim ti dobar seks’, na šta mu je ona odgovorila da se odmakne”, ističe se u optužnici po kojoj je proglašen krivim.

Potom ju je, dodaje se, udario u glavu i stomak, u čemu ga je nakon toga pokušao spriječiti M.J., suprug G.A.

“Nakon toga Mehić je udario staklenom flašom u glavu M.J.”, ističe se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Poslije toga, sudeći po optužnici, Mehić se iznova okomio na ženu.

“Rukama je ponovo uhvatio G.A. za kosu i oborio je i vukao po trotoaru”, naglašava se u optužnici.

U ovom napadu, dodaje se, G.A. je zadobila lakše povrede, odnosno ogrebotine kože desnog kuka i koljena, a lakše je povrijeđen i njen suprug M.J., koji je imao rane iznad lijeve obrve.

PROČITAJTE  "Najgora moguća kazna" stigla Radovana Karadžića

“Mehić je nakon dolaska policijske patrole nastavio psovati, ali su ga oni uspjeli uhapsiti”, ističe se u optužnici.

Autor: Krtice.net

Korito rijeke Sokoluše u užasnom stanju: Veliki pomor ribe, a u vodi poskoci duži od metar

Na bankomatu saznala da je milijarderka, hoće da vrati novac, ali banka se ne oglašava