in

Riješite problem suhe i ispucale kože

Suha koža može postati ekstremno zategnuta, ispucala, može se perutati i biti bolna.

Kako riješiti ovaj problem, koji se obično javlja u jesen, poslije dužih boravaka na suncu tokom ljetnjeg perioda, ali i u proljeće?

Poslije pilinga, obavezno je da kožu dobro nahranite uz pomoć nekog jakog mlijeka za tijelo, uvečer prije spavanja, a poželjno je isto ponoviti i ujutro.

Suha koža je posljedica narušavanja barijerne funkcije kože, što dovodi do gubitka vlažnosti i sposobnosti vezivanja vode. Stoga suhoj koži treba rutina njege koja ne izaziva dalje propadanje barijere i nadoknađuje nedostatak prirodnih vlažećih faktora.

Preparat za čišćenje treba da bude dovoljno blag da ne ukloni prirodnu zaštitnu barijeru i za to preporučujemo uljane kupke. Dodatni prirodni vlažeći faktori, kao što je urea, takođe će pomoći u vraćanju ravnoteže vlažnosti kože. Vaša koža treba i svakodnevnu hidrataciju.

Birajte blage pilinge i koristite ih po osjećaju, onoliko koliko vam prijaju i stavljajte ih na lice. Njegujte svoje lice na prirodan način i dajte mu svježinu svaki dan. Načina imate veoma mnogo.

Autor: Krtice.net

Misterija koja je zbunila javnost: Gdje je Lazićeva vjerenica Marina?

Adele ima 190 miliona dolara, a otac joj je preminuo od raka kao beskućnik