in

Rimski Koloseum uskoro otvoren: Od prvog juna možete ga posjetiti, ali pod ovim uvjetima

Rimski Koloseum, najpoznatija italijanska turistička atrakcija, ponovno će biti otvoren za posjetitelje od 1. juna, gotovo tri mjeseca nakon što je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa

Rimski Koloseum, najpoznatija italijanska turistička atrakcija, ponovno će biti otvoren za posjetitelje od 1. juna, gotovo tri mjeseca nakon što je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa.

Uprava arheološkog parka u čijem su sastavu Koloseum i Rimski forum u najavi ponovnog otvaranja navela je da je proteklih nekoliko mjeseci “obavijeno nadrealnom tišinom” za njih bilo vrlo teško razdoblje.

Maske su obavezne, a na ulazu će se ljudima mjeriti temperatura

Posjetitelji Koloseuma ubuduće će se morati predbilježiti i nositi maske, a na ulazu će im mjeriti tjelesnu temperaturu. Ulazit će svakih 15 minuta u skupinama u kojima će biti do 14 osoba.

Oni koji žele posjetiti Rimski forum morat će se pridržavati striktnog rasporeda kretanja kroz arheološke ostatke, što može trajati između 30 minuta i dva i pol sata.

Popodnevne ulaznice gotovo upola jeftinije

Standardna cijena ulaznica i dalje će biti 16 eura, s tim da će se karte za popodnevne obilaske, koje će vrijediti od 14 sati, moći kupiti po cijeni od 9,5 eura.

Kao i drugi talijanski spomenici i muzeji, Koloseum i Rimski forum zatvoreni su 8. marta. Te je znamenitosti prošle godine obišlo više od 7,5 miliona posjetitelja.

Autor: E. S.

Koronavirus utjecao i na 18+ industriju: Napravljena lista poza koje smanjuju rizik od zaraze

Fotografija ih koštala slobode: Par završio iza rešetaka nakon objave na društvenim mrežama