in

RODITELJI U SRBIJI BIJESNI Doveli djecu u vrtić, a na vratima ih sačekalo zaprepaštenje

Roditelje iz Beograda sačekale su ove sedmice nove muke kada im je ispred vrata vrtića saopšteno da, zbog veličine grupa, njihovi mališani neće moći da se vrate kod svoje vaspitačice, već odlaze u drugu grupu, a možda čak i drugi vrtić.

Nakon višemjesečne pauze zbog korona virusa, mnogi Beograđani vratili su se 1. juna na svoja radna mjesta, a u skladu sa tim, mnoga djeca zaposlenih roditelja ponovo su krenula u obdaništa. No, sudeći po slučaju jedne majke sa Čukaričke padine, to uopšte nije bilo lako.

– Kada sam u ponedeljak dovela svog sina u vrtić, rečeno mi je da postoji ograničenje i da samo 12 djece smije da bude u jednoj grupi. Koja će djeca ostati kod svoje vaspitačice odlučuje se na Viberu, dok će sva ostala biti premještena u druge grupe – rekla je za Telegraf A.J. sa Čukaričke padine.

Kako je kazala, sve ovo saznala je ujutru, kada je dijete dovela u obdanište, prenosi Telgraf.

– Princip je sljedeći – prvih 12 koji se prijave na viber grupi da će sutradan dovesti djecu u vrtić, ti su rezervisali mjesta. Ako ti je dijete 13, 14, 15. ide u drugu grupu sa nepoznatom djecom i nepoznatim vaspitačima. Moje su poslali u grupu sa djecom koja su od njega godinu dana starija, što je u tom periodu velika razlika. Cijeli dan je sam presjedeo za stolom, a ostali roditelji su mi kazali da su njihova djeca plakala.

Povratak u vrtić sam po sebi bio je, kaže, dovoljan šok za dijete tog uzrasta.

PROČITAJTE  Dr Tiodorović: Nosićemo maske bar do proljeća…

Autor: Krtice.net

HOROR NA TUZLANSKOM AERODROMU U petom sam mjesecu trudnoće, nosim blizance, sa sinom sam 17 sati bila bez hrane i vode. Ovo je horor!

POGLEDALA SUPRUGOV TELEFON I ŠOKIRALA SE Jedna fotka je uzrok rasprave koju neće zaboraviti