in

Roditelji širom svijeta zabrinuti: Društvenim mrežama se širi morbidan trend

Obratite pažnju na to šta vam djeca rade

Šablon je sljedeći: Napadu (nalik na epileptični napad) prethodi dramatična najava poput: “Snimila sam sebe sinoć kako doživljavam napad” ili “Dijego je upravo imao napad i preminuo je….žao mi je što moram to ovako da vam saopštim”.

Zatim slijedi snimak na kojem se vidi kako se korisnik TikToka hvata za glavu ili grudi, nerijetko pada na pod i glumi da je umro. Zatim odjednom, uz taktove muzike počinje da igra ili tverkuje.

Iako ima onih kojima je ovo smiješno, čini se da većina (očekivano) ne odobrava ovakvo ismijavanje bolesti. Posebno su zabrinuti roditelji, jer većinu korisnika TikToka čine tinejdžeri.

– Sa ovim se ne treba šaliti. To se zaista dešava ljudima, jedan je od komentara.

– Ovo uopšte nije smiješno. Mnogo ljudi je umrlo zbog napada. Ova šala je bolesna, još jedna je od kritika.

Najnoviji trend samo je jedan u nizu na rastućoj listi nepromišljenih (često i opasnih) trendova koji se šire TikTokom.

Prethodno, dijelili su se snimci na kojima korisnici te društvene mreže prikazuju sebe kao žrtve porodičnog nasilja ili snimci na kojima se jasno prikazuje okrutno ponašanje prema životinjama (čak i zlostavljanje).

Mnogo prašine podigao je i takozvani #skullbreakerchallenge, što u bukvalnom prevodu “slomiti lobanju”. Izazov počinje tako što tri osobe stanu jedna pored druge. One koje stoje po strani izvedu neki pokret (najčešće skok), osoba u sredini zatim treba da ih oponaša i dok skače, ostale joj podmeću nogu kako bi pala. Pad može da izazove razne prelome, gubitak svijesti i razne druge posljedice, a neke među njima mogu da budu opasne po život.

Roditelji su i tada zabrinuto apelovali na tinejdžere da to ne rade, ali i na TikTok da zabrani takav sadržaj.

Autor: Krtice.net

Beba rođena teška samo 800 grama pobijedila koronavirus

Policija tražila ubicu, a našla improzovani COVID bordel