in

SAFET HALILOVIĆ ISKRENO O ESTRADI: Halid mi je dao lažni ček, a Esad Plavi ostao dužan 1.300 eura

Najpošteniji od svih njih bio je jedinstveni Kemal Malovčić i tada je dobio više od 120 hiljada eura – govori Safet

Početkom devedestih godina kada je zbog ratnih dešavanja u BiH, estrada pa samim tim i pjevači bili u kompletnom rasulu, kada nije bilo studija za snimanje novih pjesam, a o diskografskim kućama da se i ne govori, Safet Halilović osnovao je i pokrenuo diskografsku kuću „AVAZ“.

Naslijedio oca

Mnogi bh. pjevači izrazili su želju da im upravo ta diskografska kuća objavi nove albume, a među njima su bili Amela Zuković, Kemal Malovčić, rahmteli Ćazim Šolaković, rahmetli Suada Bosanka, i još mnogi drugi.

Safet je rodom iz Bosanskog Novog, danas živi u njemačkom gradu Duisburgu. Njegov otac je 1995. godine otvorio diskografsku kuću koju je on 1998. preuzeo.

Kao i uvijek kada je biznis ili novac u pitanju i Safet je imao problema sa pjevačima.

-Jedan popularni pjevač je u našem studiju tih devedesetih godina snimio pjesmu i nikad nije platio usluge snimanja. Tada su se štampale najviše kasete, pa je tako Halid Muslimović uzeo kaseta u vrijednosti od 14 hiljada sadašnjih eura, pa mi dao lažni ček. Kada sam otišao u banku da ga unovčim, nisam mogao. Ja sam ga onda jednom sačekao kada je pjevao u Kamp – Lintfortu, uzeo mu automobil, a tada je vozio jaguara. Ali, je onda odmah sutradan došao, dao mi da nešto novca i ostatak kaseta vratio.

-Esad Plavi je bio otvorio radnju za prodaju kaseta i CD-ova u Holandiji, također uzeo kasete u vrijednosti do 1300 današnjih eura i nije mi do danas platio. Ali, dobro bila su to luda vremena, i neka mi ne zamjere što sam ih javno prozvao. Pa, ovdje bi pomenuo i Mehu Hrštića kojem smo mi svojevremeno izdali album, a on onda taj isti odnio u „Renome“.

PROČITAJTE  Neprepoznatljive: Ovako su estradne umjetnice izgledale na početku karijere

-Najpošteniji od svih njih bio je jedinstveni Kemal Malovčić. „AVAZ“ je svojevremeno izdao njegova četiri albuma, sve je bilo pošteno i sa njegove i sa naše strane i tada je dobio više od 120 hiljada eura – govori Safet.

„AVAZ“ ovih dana intezivno radi na tome da se objavi novi CD Kemala Malovčića, a bit će štampan u simboličnom tiražu od 500 komada, a to će biti zaista posebno izdanje.

Kum Kemo

-Nastavljamo saradnju sa Kemalom, a kada smo trebali dati naziv diskografskoj kući svojevremeno Kemal je rekao, zovite je „AVAZ“.

Ovoj diskografskoj kući iz Njemačke najvjerovatnije će se uskoro pridružiti i Mujo Isanovića, a čija je pjesma „Sarajevo“ postala nova himna bh. dijaspore u Njemačkoj.

Autor: A. P.

Ako imate ovih 10 osobina, pripadate tipu ljudi s najrjeđim karakterom!

Dječak izašao iz kuće i ugledao medvjeda! Pogledajte reakciju