in

San Francisco beskućnicima plaća alkohol, duhan i marihuanu

California, peta na listi najugroženijih američkih saveznih država po broju oboljelih i umrlih od koronavirusa, obezbjedila je 15.000 hotelskih soba za smještaj beskućnika tokom pandemije i nekima od njih nabavlja besplatne ljekove, alkohol, duhan i mediicinsku marihuanu.

San Francisco je odlučio da će grupi od 43 beskućnika koja su ovisnici, nabavljati alkohol, duhan ili medicinski kanabis da bi ih odvratili od izlazaka iz hotela i potencijalnog širenja koronavirusa, izjavila je portparolka zadužena za zdravlje u San Francusku Jenna Lane..

San Francisco im je obezbjedio odlične uslove“, rekla je Lane medijima i dodala da grad radi šta može kako bi se pomoglo tim ljudima da ne izlaze po ljekove, alhohol i kanabis.

Sve to je dio projekta čiji je cilj da se umanji šteta, a sredstva koja se izdvajaju u tu svrhu nisu iz budžeta, odnosno ne dolaze od poreskih obaveznika.

U hotelima u San Franciscu smješteno je i 270 beskućnika koji su ili testirani pozitivno na koronavirus ili su visoko podložni infekciji.

Autor: D. K.

PONOVO SU POGODILI, KAKO?! Simpsonovi ’93. predvidjeli današnje događaje, a ako pogode i ovo, loše nam se piše

Ko bi joj odolio? Prvo je zaludila poznatog fudbalera, a sada je pao i popularni pjevač