in

Savjeti zlata vrijedni: Kuhinjska sol pomaže čišćenju stana

Može napraviti puno više od poboljšavanja okusa hrane

Obična kuhinjska sol može napraviti puno više od poboljšavanja okusa hrane, ona može izvrsno poslužiti i u domaćinstvu za održavanje kuće čistom i blistavom. Evo nekoliko načina kako koristiti sol za čišćenje:

Ako u kući imate problem s mravima, biti će dovoljno blokirati im put sa malo soli, najjednostavniji način da držite mrave dalje od hrane i namirnica
Koristite sol za čišćenje vrata i prozora. Prvo se po njima treba izliti malo octa i ostaviti ga da se osuši. Zatim utrljajte pastu od sode bikarbone i soli i isperite toplom vodom.

Sol je odlična i za riješiti se gotovo svih vrsta mrlja, npr. mlijeka sa kuhinjske ploče ili frižidera. Sve što trebate je nanijeti pastu od soli i tople vode i ostaviti neko vrijeme. Očistite je i bit će kao da mrlje nije ni bilo.

Sol može poslužiti i za čišćenje plastičnih staklenki i posuda, sve što trebate je staviti unutra kašiku soli i ostaviti da odstoji nekoliko minuta prije nego što je isperete vodom. Nećete imati samo čistu posudu koja je kao nova, već će biti i bez mirisa

Odčepite odvod koristeći sol. Za to ćete trebati jednu šoljicu soli i malo sode bikarbone. U nju dodajte pola šoljice octa, a zatim smjesu izlijte niz odvod. Pričekajte najmanje 15 minuta prije nego što se odvod u kupaonici ili kuhinji očisti, savjetuje Indianexpress.

Autor: E. S.

Rakove očekuju trzavice s članovima porodice, dok se Vodolijama smiješi početak nove ljubavne priče

CECA NEĆE DA ĆUTI Ponovo se oglasila, ponovo je izujedala Čedu. Sad se čeka odgovor Jovanovića…