in

SCENE KAO IZ BAJKE Hrpa brežuljaka usred otoka za koje niko ne zna kako su nastali ni koliko ih ima

The Chocolate Hills u određeno vrijeme godine zaista daju naslutiti da su sastavljene upravo od čokolade

The Chocolate Hills u određeno vrijeme godine zaista daju naslutiti da su sastavljene upravo od čokolade. Naravno, mislimo izgledom.

The Chocolate Hills, odnosno čokoladne planine ili brda izvanredan su krajolik koji krasi otok Bohol koji je dio skupine otoka Visayas na jugu Filipina, piše Punkufer.hr.

Smještene na sredini otoka Bohol na Filipinima, The Chocolate Hills u određeno vrijeme godine zaista daju naslutiti da su sastavljene upravo od čokolade. Naravno, mislimo izgledom.

Njihov tačan broj se ne zna, no predviđanja kažu da ih je u rasponu od 1.268 do 1.776. Najviša dosežu visinu od 120 metara, a većina ih je visine od 30 do 50 metara. Protežu se na površini od 50 kvadratnih kilometara sredinom otoka i postale su prava senzacija.

The Chocolate Hills, odnosno čokoladne planine ili brda izvanredan su krajolik koji krasi otok Bohol koji je dio grupe otoka Visayas na jugu Filipina. Prava je misterija kako su nastale, a o nastanku postoje i dvije legende u čijim su glavnim ulogama divovi.

Prva legenda govori o borbi divova koji su se nakon duge borbe bacanjem zemlje i kamenja jedan na drugog umorili, a rezultat u prirodi bile su upravo nastale formacije. U drugoj pak legendi glavnu ulogu ima mladi div Arogo koji je bio zaljubljen u ženu koja je umrla. Zbog svoje tuge div je počeo plakati, a njegove ogromne suze pretvorile su se u čokoladna brda.

Naučnici i geolozi i dalje pokušavaju otkriti kako su brda nastala, a najvjerojatnija je teorija da se radi o zamrznutim oblicima morskog vapnenca koji se zadržao na vrhu neprobojne glinene baze. Na prvu možete shvatiti da se radi samo o običnim prirodnim kreacijama, no završetkom sušne sezone i početkom kiše, trava mijenja boju iz smeđe u zelenu i krajolik postaje zaista nešto posebno.

PROČITAJTE  Haos u Keniji: Policija ubila tri osobe zbog nenošenja maski

U prilog tome koliko su prizori izvanredni govori i činjenica da se ih nastoji dodati popisu svjetskih prirodnih čuda. Ako ih poželite posjetiti, to trebate učiniti u periodu od kraja novembra pa sve do maja, a do njih možete avionom iz Manile i stižete sve do Tagbilarana. Možete i brodom, a kad stignete potrebno je još stići do grada Carmen. Uživajte u čokoladnim pogledima!

Ova 4 horoskopska znaka očekuje velika sreća do oktobra: Evo kome retrogradni Pluton donosi čaroliju

Maske širom svijeta tokom pandemije znaju biti urnebesne, ali ova iz BiH nadmašila je sve