in

SITUACIJA KRITIČNA Zaključavanje se Cetinje, Herceg Novi, Podgorica, Budva, Nikšić…

Komisija za zaštitu stanovništva od bolesti COVID-19, na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, usvojila je nove mjere, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Saobraćaj i putovanja

Pored mjera koje nastavljaju da važe u općinama Budva, Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije općina Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine osim radi obavljanja redovnih radnih zadataka (na osnovu potvrde poslodavca), ostvarivanja zdravstvene zaštite (na osnovu medicinske dokumentacije).

Dozvoljeno je putovanje studentima od mjesta prebivališta do sjedišta ustanove visokog obrazovanja, održavanja ličnih odnosa djece sa roditeljem sa kojim ne žive, prijevoza poljoprivrednih proizvođača upisanih u registar poljoprivrednih gazdinstava…, piše AntenaM.

Mjera, kako navode, stupa na snagu od utorka 2. marta.

Takođe, u opštinama Danilovgrad, Bar i Tuzi dozvoljava se rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti).

“Pored zabrane rada ugostiteljskih objekata i automata u Glavnom gradu Podgorica, Prijestonici Cetinje i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor i Ulcinj, uvodi se zabrana i u Plužinama, uz obavezu uklanjanja ili na drugi način onemogućavanja korišćenja mobilijara, tokom zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti

Mjera stupa na snagu datumom objavljivanja u Službenom listu, odnosno od ponedjeljka 01.03.2021.

Mjere će važiti do 10. marta”, navode iz Ministarstva.

Povezane vijesti

Mjere će važiti do 10. marta

Takođe, u općinama Danilovgrad, Bar i Tuzi dozvoljava se rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti).

– Pored zabrane rada ugostiteljskih objekata i automata u Podgorici i općinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor i Ulcinj, uvodi se zabrana i u Plužinama, uz obavezu uklanjanja ili na drugi način onemogućavanja korištenja mobilijara, tokom zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

PROČITAJTE  Ljudi iz ovog sela su se uvijek žalili na turiste, danas im niko ne dolazi

Mjere će važiti do 10. marta.

Autor: Krtica.net

Evo kako izgledaju brat i sestra Lepe Brene

Igrice koje tjeraju djecu u smrt – Izopačeni i opasni izazovi haraju društvenim mrežama