in

SITUACIJA NAPETA U toku hapšenje mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija!

Policija je ušla u Parohijski dom u Nikšiću, gdje uručuju rješenja o hapšenju mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija

Kako nezvanično saznaju „Novosti“, policija je ušla u Parohijski dom u Nikšiću, gdje uručuju rješenja o hapšenju mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija.

Nikšića policija u Parohijskom domu uručuje naloge za saslušanja vladici budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika, kako bi prikupili informacije o današnjoj litiji u tom gradu, pišu Vijesti.me.

Kako su sveštenici kazali “Vijestima”, policija želi da ih do stanice policije odveze maricom i još uvijek su svi u Parohijskom domu.

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da je ovogodišnja litija u Nikšiću na praznik Svetog Vasilija Ostroškog posvećena borbi protiv virusa koji je zavladao svijetom, kao i protiv svih virusa koji truju narod, a da današnji knezovi misle da su vječni i neprolazni pa se okreću protiv svetovasilijevskog naroda.

Govoreći ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog po završetku litije, vladika Amfilohije je istakao da ona traje 350 godina, od vremena Svetog Vasilija, jer se narod uvijek sabirao oko njega.

“Nije ovo ni Amfilohijeva, ni Joanikijeva, ni litija popova, već Svetog Vasilija. Poštujući mjere zaustavili smo litije i donijeli odluku da ovogodišnja litija bude samo u hramu, ali vidjevši ovoliki narod nismo mogli da se odreknemo svetovasilijevskog naroda”, rekao je mitropolit Amfilohije pred više hiljada Nikšićana koji su prošli ulicama tog grada.

Nacionalno koordinaciono tijelo /NKT/ za zarazne bolesti Crne Gore pozvalo je državno tužilaštvo da najhitnije preduzme zakonske mjere i procesuira organizatore, kako su naveli, protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja u Nikšiću.

Nacionalno koordinaciono tijelo je ocijenilo da su udruženi napori i ostvareni rezultati svih institucija i građana na očuvanju zdravlja i života večeras “na najgrublji način pokušani da budu urušeni protivzakonitim javnim okupljanjem”, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

PROČITAJTE  Srbija će u junu svim nezaposlenim osobama isplatiti pomoć u eurima

“NKT poziva državno tužilaštvo i vrhovnog državnog tužioca da najhitnije, odmah večeras, bez ikakvog odlaganja i ustezanja, preduzmu zakonske mjere iz svoje nadležnosti i procesuiraju organizatore protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja”, navodi se u saopštenju.

Autor: Krtice.net

Zorana Pavić više ne liči na sebe. Izgubila je 15 kilograma

DRAMA U NIKŠIĆU! Vjernici stali u odbranu uhapšenih vladika SPC