in

Situacije koje treba da izbjegavate poslije raskida

Bilo da se raskid dogodio prije nekoliko dana ili par mjeseci, u jednom momentu ćete sigurno dobiti poriv da razgovarate sa svojim bivšim

Raskidi ljubavnih veza su teški, bilo da ste vi inicijator ili da voljena osoba vas ostavlja.

Niko ne poriče da ćete se nakon raskida osjećati loše, naročito ako ste duže vrijeme bili u vezi. Međutim postoje stvari koje bi trebalo da izbjegavate nakon raskida kako bi sebi malo olakšali. Neuspjele veze su nažalost sastavni dio romantičnih avantura, a ako ste upravo doživjeli raskid, savjeti koji slijede bi vam mogli itekako koristiti.

Izbjegavajte razgovor s bivšim
Bilo da se raskid dogodio prije nekoliko dana ili par mjeseci, u jednom momentu ćete sigurno dobiti poriv da razgovarate sa svojim bivšim. Vrijeme koje ste proveli zajedno i činjenica da znate neke stvari jedno o drugom koje niko možda ne zna, navodiće vas da pomislite da treba da razgovarate. Međutim razgovor sa bivšim se u većini slučajeva loše završava. Dovešćete sebe u situaciju da preispitujete svoje odluke i da ponovo proživljavate iste bolne stvari.

Zaobilazite mjesta na koja ste zajedno išli
Kada živite u maloj sredini velike su šanse da ćete često sretati svog bivšeg. Međutim, ako ne želite da sebi otežate period nakon raskida, nastojte da zaobilazite mjesta na kojima definitivno znate da ćete ga sresti. To može biti kafić u koji obično svraća na popodnevnu kafu, teretana, pa čak i market u kraju. Ako ga sretnete moraćete da sa njim da razgovarate, a to ne želite da uradite.

Ne upuštajte se u veze na jednu noć
Nakon velike količine alkohola logično je utjehu potražiti u naručju prvog stranca koji naiđe. Bilo da želite ponovo da se osjećate voljeno ili jednostavno ne želite više da razmišljate, slučajni spojevi za jednu noć su najgore što možete da odaberete. Avantura za jednu noć može vam donijeti toliko mnogo loših stvari, da je spisak gotovo beskonačan. Kao prvo ako osobu ne poznajete dovoljno može vam prenijeti neku spolnu bolest; ako je seks nezaštićen možete ostati u drugom stanju. Takođe nakon takvog akta imaćete poprilično loše mišljenje o sebi.

PROČITAJTE  Savjeti stručnjaka: Šta je jako važno da uradite kako bi preboljeli bivšeg?

Avaz.ba

Autor: A. P.

“Probao sam da spasim princezu Dajanu”: Ljekar poslije 24 godine otkrio detalje iz kobne noći

Boba otvorio dušu o svom braku sa Brenom: “Izdržavam nekako 34 godine”