in

Sjajna vijest za dame: Pomoć na putu do duge i sjajne kose krije se u čokoladi

Tamna čokolada je varijacija čokolade koja sadrži kakao masti, kakao maslac, ali bez mlijeka koje se nalazi u običnoj mliječnoj čokoladi

Tamna čokolada je varijacija čokolade koja sadrži kakao masti, kakao maslac, ali bez mlijeka koje se nalazi u običnoj mliječnoj čokoladi.

Ako imate problema s kosom ili ekstremnim gubitkom kose, onda bi vas tamna čokolada mogla spasiti.

Rast ćelija
Istraživanje obavljeno na miševima je otkrilo vezu između tamne čokolade i rasta dlake. Bogata je kakaom koji sadrži proantocijanidine, jedinjenja za koje se zna da potiču rast kose. Kod grupe miševa, koja je jela tamnu čokoladu, otkrivena je anagena faza rasta kose.

Radi se o fazi aktivnog rasta folikula dlake u kojoj se korijen kose znatno umnožava.

Tamna čokolada kod ljudi značajno povećava volumen kose zahvaljujući mineralima koje sadrži, a koji podstiču rast ćelija povećanjem dotoka krvi do tjemena, a to u konačnici rezultira boljim rastom kose.

Napravite masku
Sjaj kosi možete vratiti pomoću maske od tamne čokolade. Maska se pravi miješanjem tamne čokolade s medom i jogurtom, potom slijedi ispiranje, a rezultati će vas ugodno iznenaditi.

Suhe pramenove možete tretirati maskom koja se pravi od tamne čokolade i kokosovog ulja. Mješavinu nanesite na kosu i ostavite je sat, a nakon toga isperite mlakom vodom. Suhi pramenovi će postati stvar prošlosti.

Kakao u prahu ili tamnu čokoladu pomiješajte s kokosovim uljem i zelenim čajem. Ova mješavina će vam pomoći da očistite teme, nahranite kožu i riješite se peruti.

Autor: E. S.

Sve je bolje – u dvoje: Zašto se ne preporučuje jelo bez društva?

ŠOK Tužilaštvo Srbije pozvalo oca Tijane Jurić!