in

Sjajne vijesti: Beba preminule porodilje iz Vranja, rođena sa 920 grama, samostalno diše poslije 25 dana!

Aleksandar se zove, ja sam mu već dao ime

Poslije 25 dana teške borbe za život beba iz Vranja stara 26 dana skinuta je juče sa respiratora, samostalno diše i konačno se nalazi u stabilnom stanju i van životne opasnosti!

Otac mališana Branislav Ivanović za Kurir ističe da je njegov sin, kome je dao ime Aleksandar, stabilno, ali da još uvijek ne može da mu priđe zbog mjera predostrožnosti na odjeljenju neonatologije Kliničkog centra u Nišu, te da bebu viđa izdaleka, u pratnji ljekara.

– Dobro je beba. Kad pitam ljekare za njegovo zdravlje, ne kažu mi da li je na respiratoru ili nije, kažu mi da je beba stabilno. Prekjuče sam bio u posjeti, ne puštaju me da uđem kod bebe. Puste me da ga izdaleka vidim kroz staklo kad pokažem negativan test na koronu. Pričam s doktorom ili siđu ispred bolnice da mi daju informacije o bebi – rekao nam je otac i dodao da je u međuvremenu smislio ime za sina i elektronski ga prijavio.

– Aleksandar se zove, ja sam mu već dao ime – naveo je on.

Načelnica dječjeg odjeljenja u KC Niš dr Anđelka Slavković potvrdila je za Kurir da beba više nije životno ugrožena.

– Beba je ekstubirana, tj. skinuta s respiratora. Tjelesna masa je povećana na 1.180 grama, toleriše oralni unos hrane. Dobro mokri, ali je i dalje na antibiotskoj terapiji. Za sada se situacija razvija u dobrom pravcu – navela je doktorka.

I dr Radmilo Janković, pomoćnik direktora KC Niš i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, ističe da je beba stabilno.

PROČITAJTE  "Muž mi ima antitijela na koronu. Nit' kihnuo, nit' se zakašljao, a temperatura ni u prolazu": Ovo je dokaz da su SUPERKLICONOŠE svuda oko nas

– Beba je dobro, negativna je od rođenja na koronavirus, skinuta je s respiratora, 25 dana od porođaja carskim rezom, kada je majka preminula. Tada su u sali reanimirane i majka i beba. Beba je uspjela. Majka taman toliko da omogući život bebi – rekao je Janković.

Autor: Krtice.net

Ima li kraja: U subotu navečer četvrti motociklista poginuo u jednom danu u BiH

Američko istraživanje: Blizu 70.000 života bilo bi spašeno da su građani nosili maske