in

SJAJNE VIJESTI ZA RODITELJE Od petka kartice za popuste u prodavnicama, ali morate ispunjavati jedan uslov

Roditelji sa troje ili više djece, od kojih je barem jedno maloljetno, od petka 5. juna će na šalterima

Roditelji sa troje ili više djece, od kojih je barem jedno maloljetno, od petka 5. juna će na šalterima gradskih opština moći da se prijave za izdavanje besplatnih kartica koje će im omogućiti brojne popuste i pogodnosti pri kupovini, plaćanju računa, ulaznica, saznaju “Novosti”.

Ove kartice za povlastice realizovaće se u okviru projekta “Tri plus” istoimenog udruženja iz Čačka, kome je Grad Beograd pristupio početkom godine. Na taj način godišnje će, prema nekim procjenama, u kućnom budžetu moći da uštede između 300 i 500 eura.

Zainteresovani za dobijanje kartice “Tri plus” kako bi dobili porodičnu povlasticu treba da se jave zaposlenima na šalterima opštine na čijoj su teritoriji prijavljeni, gdje će potpisati izjavu da žele da pristupe u koju će unijeti neophodne podatke. Nakon prijave, kartice će im biti isporučene u narednih desetak dana.

– Očekujemo da će 35.000 porodica u Beogradu biti korisnici ovog programa te da će im biti od velike koristi – otkriva Tanja Popović, članica Gradskog vijeća. – Pozivamo sve roditelje sa troje i više djece, kao i privredne subjekte da se priključe ovoj akciji. Važno je napomenuti da oni koji se ne prijave tokom prvih sedam dana mogu to da učine tokom čitave godine.

Prema navodima Popovićeve, porodice će moći da ostvare brojne pogodnosti kod svih privrednih subjekata koji već dio projekta, ali i onih koji tek treba da pristupe ovoj akciji.

– U toku je, potpisivanje ugovora sa gradskim preduzećima, sportskim centrima, zoološkim vrtom, kulturnim institucijama grada i drugim subjektima u kojima će porodice moći da ostvare popuste – kaže Popovićeva.

PROČITAJTE  Policija objavila sliku kriminalca za kojim traga, žene kažu da je prezgodan: Nadam se da ću te ja naći prva

Projekat ponosna kartica “Tri plus” sproveden je već u petnaestak lokalnih samouprava u Srbiji. Kako navode u Gradu, Beograd je postao član Udruženja “Pokret za diecu tri plus” iz Čačka koje želi da pokaže poštovanje prema porodicama sa troje i više diece, kako bi ohrabrili i druge roditelje da se odluče za proširenje porodica. Pokret “Tri plus” osnovan je sa ciljem da se pobijedi “bijela kuga”. U Srbiji ima 138.000 porodica sa troje i više djece.

– Pozivamo sve koji mogu da se prijave u narednih desetak dana i daju popuste – kaže za “Novosti” Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta “Tri plus” iz Čačka. – Naljepnice sa našom oznakom i objašnjenjima biće zaljepljene na nekoliko lokacija.

Autor: Krtice.net

Pripremite se za ljeto: Savršena linija pomoću tople vode

Crna Gora uvela nove mjere za građane Srbije