in

Sjećate li se? S modnim povratkom 90-ih vraća se i jedan modni detalj!

S modnim povratkom 90-ih, osim kratkih topova, traperica širih nogavica ili cargo hlača, naglo je poraslo zanimanje i za jednim modnim detaljem koji je u tom razdoblju bio vrlo popularan

Sjećate li se bandana marama? Detalj prepoznatljivih šara u 90-ima je bio veliki hit i nema osobe koja nije imala barem jednu u svojoj kolekciji.

Marame s prepoznatljivim bandana uzorkom nosile su se na kosi, kao narukvicu, oko vrata, na torbi… A sad su se vratile i čini se da ćemo ih ponovno viđati svugdje!

Bandana ili njezina elegantnija varijanta – svilena marama, bile su nekad apsolutni must have, pa su ih nosile između ostalih i Paris Hilton, Nicole Richie, ali i modna ikona Carolyn Bessette-Kennedy.

Osim što se odlično uklapaju u nostalgični modni revival 90-ih bandane su usljed globalne pandemije postale ponovno tražene i kao priručna nemedicinska maska pa su ih mnogi slavni i poznati iskoristili i na taj način poput Andie MacDowell i Margot Robbie.

View this post on Instagram

workshopping inside outside outfits

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Influcencerice i poznate blogerice također su rado prigrile bandane te su ih uspješno uklopile u svoje outfite poput Belle Hadid, Due Lipe ili Kaije Gerber.

View this post on Instagram

one year later, still an accurate depiction

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Nedavno je mlada muzička senzacija Dua Lipa pokazala kako retro looku dati poseban twist upravo uz cool maramu. Osim toga, marama je odlična ideja ako niste stigli oprati kosu ili želite ‘kamuflirati’ izrast.

View this post on Instagram

Thank you so much for gorgeous review ✨ merci? เต็มร้อยไม่หัก ? Bandana 50*50 Status: instock #instockiamnut Price: 89฿ สนใจทักค่ะ #ผ้า #ผ้าซาติน #ผ้าโพกหัว #ผ้าโพกผมวินเทจ #ผ้าโพกผมสามเหลี่ยม #ผ้าโพกผม #ผ้าโพกผมซาติน #ผ้าโพกหัวโบฮินเมี่ยน #สายฝอ #สายฝ #สายฝอต้องมี #สายฝอพร้อมส่ง #instockiamnut #เกาะอก #เกาะอกแฟชั่น #เกาะอกสายฝอ #เกาะอกวินเทจ #bandana

A post shared by สายฝอ สายเกา ของกิ๊ฟช็อป (@dayumthings) on

Zanimljivih ideja na internetu ne nedostaje pa niste sigurni kako nositi bandanu na nov način, vjerujemo da će vas nadahnuti viđeno.

Autor: A. P.

Piton davio srnu na cesti, ona dobila neočekivanu pomoć i uspjela pobjeći

Njegoš se tri puta pokušao ubiti dok nije postao Nikolina