in

SKANDAL Crnogorska javna televizija puštala ustašku muziku u programu

Crnogorska javna televizija današnji je program počela s pjesmom kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona

Crnogorska javna televizija današnji je program počela s pjesmom kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, izazvavši oštre kritike političkih stranaka da na evropski dan pobjede nad nacizmom i fašizmom “promovira fašista”.

RTCG je na početku jutarnjeg programa, jednog od svojih najgledanijih programa, emitirala spot za pjesmu “Ne boj se“ Marka Perkovića Thompsona, optuživanog da u svojim pjesmama i nastupima promovira ustaše, hrvatske saveznike Njemačke i Italije u Drugom svjetskom ratu.

Građanski pokret URA priopćio je da bi emitiranje Thompsonovog spota bilo kad u programu javne televizije bio skandal neviđenih razmjera

Građanski pokret URA priopćio je da bi emitiranje Thompsonovog spota bilo kad u programu javne televizije bio skandal neviđenih razmjera, jer pjevač “godinama otvoreno promovira i podržava ustašku kolaboracionističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku”.

“A činjenica da je emitiran baš danas, na Dan pobjede nad fašizmom, na javnom servisu države koja je prva u Europi podigla masovni antifašistički ustanak, je čin gnusnog izrugivanja s crnogorskom antifašističkom poviješću i svim žrtvama koje je Crna Gora položila na oltar borbe protiv onih koje Thompson godinama javno kuje u zvijezde”, ističu u URA-i.

Prosrpski Demokratski front zatražio je da urednici hitno podnesu ostavku

Prosrpski Demokratski front zatražio je da urednici RTCG-a hitno podnesu ostavku, jer su pustili pjesmu “poznatog ustaškog prvaka Marka Perkovića Thompsona.”.

U toj stranci smatraju da se radi o ciljanoj provokaciji protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. “Ovakvi ispadi s nacističkom pozadinom učestali su od strane režima i njegovih struktura i samo se potvrđuje…da današnja Crna Gora podsjeća na NDH”, stoji u priopćenju.

PROČITAJTE  Virus nikoga NE ŠTEDI: Djeca mjesecima nose simptome Covida, roditelji očajni: ‘Osip, proljev, umor…ne znamo koliko će ovo trajati’

DANAS SE OTVARAJU TRŽNI CENTRI Međutim, više neće biti isto u njima, evo kakve promjene stižu

Nakon što se usprotivio vakcinaciji, strašna kazna stigla Tonya Cetinskog