in

ŠOKANTNO SVJEDOČENJE: Sarajevska prostitutka na suđenju ispričala da su dnevno zarađivale do 5.000 KM

Cjenkanje kao na pijaci

Svjedokinja F. Š. K. jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u nastavku suđenja optuženim za navođenje na prostituciju, kazala da se s optuženom Nejrom Jusufović i Naidom Č. bavila prostitucijom, ali da s tim nikakve veze nije imao prvooptuženi Ramel Jusufi.

Pojašnjavajući da su same pravile profile na internet-stranici Cityoflove.com, svjedokinja Tužilaštva je istakla da su djevojke same određivale kolika će biti cijena se*sualne usluge.

– Cjenkale smo se kao na pijaci, kazala je smijući se te dodala da je “sat seksa koštao oko 150 KM”. Posao su, istakla je, same ugovarale. Iako je tužiteljica Emela Tahmaz Bukvić insistirala na iskazu koji je svjedokinja dala tokom istrage, a u kojem je navela da je Jusufi bio organizator i zaštitnik djevojaka koje su se bavile prostitucijom, F. Š. K. jučer je sve negirala.

Tužiteljica je kazala da je svjedokinja u tom iskazu navela da je Nejra bila Ramelova desna ruka te da im je nalazila mušterije s kojima su išle u hotele na Jahorinu, koja je “tada bila aktuelna”.

– Dnevno su djevojke zarađivale i do 5. 000 KM. Naše je bilo 100 KM dnevno bez obzira na to koliko zaradimo. Ramel je nabavljao narkotike i sav je posao naslijedio od Ane, stoji u izjavi, koju je svjedokinja tokom istrage potpisala, ali koju je jučer demantovala navodeći da je bila pod uticajem narkotika – piše Oslobođenje.

– Očito je da svjedokinja ne želi reći da je ona optužene prijavila policiji – konstatovala je sarajevska tužiteljica. Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić, Fahrudin Hajdarbašić i Alen Krtičić se terete da su vrbovali i navodili djevojke na prostituciju, obećavajući im brzu i dobru zaradu, kao i da su nabavljali drogu koju su prodavali klijentima.

PROČITAJTE  Twitter: Riječ Srebrenica trenutno najkorišteniji tag

AVAZ.BA

Autor: A. P.

U braku su 60 godina, njihov susret nakon 215 dana odvojenosti izmamio ljudima suze

Osamdesetogodišnja baka pretukla pljačkaša, kamera sve snimila