in

SRBIJA U ŠOKU Velja Nevolja otkucao sve policiji, evo s kim je sve bio povezan

Vođa navijača Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, uhapšen je u velikoj akciji srpskog MUP i BIA početkom februara, a sa njegovim padom uslijedila su i brojna privođenja njegovih bliskih saradnika.

Prvo je privedeno više od 20 pripadnika njegove grupe, a iako se vjerovalo da je njihovo hapšenje samo početak daleko veće akcije, koja bi trebalo da obuhvati visoke funkcionere bez kojih djelovanje tog klana nije moglo da dostigne ove visine – to je izostalo. Ipak, umjesto hapšenja odgovornih za uspon pomenutog klana, dobili smo saslušanja bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze, nekadašnje državne sekretarke policije Dijane Hrkalović, ali i privođenje nekoliko policajaca.

Pad Veljka Belivuka iznjedrio je veliki broj privođenja u Srbiji, a nakon što su njemu stavljene lisice na ruke, ustanovljeno je da je on sarađivao sa brojnih visokim funkcionerima u Srbiji.

Sem Belivuka, u velikoj akciji MUP i BIA, uhapšena je cijela njegova grupa, među kojima su i najbliži saradnici Marko Miljković i Milovan Tadić. Ipak, klupko je tek tada počeo da se odmotava.

Prvo je priveden poznati ugostitelj Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, zbog sumnje da je ekipa Velje Nevolje obezbjeđivala njegove lokale, da bi samo nekoliko dana kasnije na informativni razgovor bio pozvan i, sada bivši predsjednik FSS, Slaviša Kokeza.

Kokeza je ispitan jer je Kajmaković u policiji navodno ispričao da je do poslovnih odnosa sa vođom navijača došao preko višegodišnjeg poznanstva sa predsjednikom Fudbalskog saveza.

Autor: Krtica.net

Nezapamćena tragedija: Šestero djece je ostalo bez majke, plemenita i dobra duša preselila je na drugi svijet…

GENIJALAN JE Morate vidjeti kako je ovaj tata osigurao da sin nikad ne vozi prebrzo