in

SRBIJA U SUZAMA Napustila nas je Ljiljana, izgubila je najvažniju bitku

“Iza njene tihe i blage pojave stajala je jedna odlučna intelektualka sa stavom, znanjem, erudicijom i velikom harizmom”

Ljiljana Lazarević Nedović, profesorka istorije u OŠ “Kralj Petar Prvi” u Beogradu, koja je vodila borbu sa leukemijom, izgubila je tu bitku. Kolektiv njene škole uputio je saučešće porodici.

Kako su kolege navele na svom Fejsbuk profilu, iza njene tihe i blage pojave stajala je jedna odlučna intelektualka sa stavom, znanjem, erudicijom i velikom harizmom.

– Godinama rada u našoj školi stekla je ljubav i poštovanje i učenika, i kolega, i roditelja, ali i šire naše zajednice. Nikada nećemo zaboraviti njenu nježnu, toplu ljudsku narav, njen smisao za humor, njenu ljubav prema životu. U Ljiljinu stručnost i sposobnost nikada nije bilo sumnje, u svemu je bila prva, nije se bojala eksperimenta i inovacije. Njena mašta je mrtva slova na papiru pretvarala u žive epohe, periode i istorijske događaje u njenoj učionici. Iza nje je ostao dubok trag kojeg vrijedi pratiti – navodi se u objavi škole.

“Škola nije i neće više nikada biti ista. Neki gubici su zaista nenadoknadivi,” zaključuje se na kraju objave.

Ljiljana je nedavno imala i hitnu hiruršku intervenciju tokom koje je upotrebljeno 70 jedinica krve plazme. A njeni najbliži pokrenuli su bili akciju sakupljanja dodatnih količina…

Autor: Krtice.net

Procurio snimak Babe Vange na samrti: Ono što je rekla, dugo će kružiti planetom

Ana Brnabić potpisala naredbu: Planeta zanijemila, Srbi ne znaju bil’ se smijali ili plakali