in

Srušio sve rekorde s ‘Gangnam Style’ i nestao: Psy radi u firmi

Južnokorejski pjevač Park Jae-sang, poznatiji pod imenom Psy (42), srušio je sve rekorde pjesmom ‘Gangnam Style’, koja je od 2012. godine skupila 3,6 milijardi pregleda. U svega pola godine hit je već bio prešao milijardu klikova te je tako Psy postao prvi izvođač na svijetu kojem je to uspjelo.

Mnogi su ga tada prozvali ‘kraljem YouTubea’ i širom svijeta se imitirao njegov ples iz spota. Objavio je i pjesmu ‘Gentleman’ koja je također prešla milijardu pregleda. Ipak, njegova globalna slava je brzo ‘splasnula’. Psy se i dalje bavi muzikom, ali ne objavljuje toliko često pjesme i ne dosežu milijarde kao prije. Ipak, i dalje ima milione pregleda, samo što nije viralan kao nekad.

Iako je 2012. postao planetarno popularan, Psy je u Južnoj Koreji počeo s karijerom već 2000. No, morao ju je pauzirati na kratko kako bi otišao u vojsku pa se vratio 2009. Psy je svojedobno rekao kako je slava loše utjecala na njegov život jer se okrenuo alkoholu. Votka mu je, kaže, bila najbolji prijatelj i kad je bio tužan i kad je bio sretan.

Nije mu ni djetinjstvo bilo bajno. S ocem nikako nije mogao na ‘zelenu granu’, a završio je i u zatvoru zbog posjedovanja marihuane. Nakon što mu je popularnost pala, posvetio se poslu iza kamera. Osnovao je vlastitu firmu P Nation, koja radi kao diskografska kuća, a danas pomaže brojnim lokalnim zvijezdama u njihovom probiju na svjetsko tržište.

Autor: D. K.

Turčin ‘poludio’ za Karleušom: Zbog nje ga ostavila zaručnica

Bijela kuća pod opsadom: Trampa dočekale mrtvačke vreće