in

Šta trebate znati prije putovanja u Hrvatsku

Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj

Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti Covid-19, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku, objavljeni su na službenoj web stranici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ako svoj odgovor o uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online formular za upite svih koji namjeravavaju putovati u Hrvatsku te su im potrebne informacije o mogućnostima ulaska u zemlju.

Web stranica i online formular trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem formulara traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora, su državljanstvo, ima li regulisan status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prelaz, ime graničnog prelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

Kako navode iz MUP-a Hrvatske, nakon što osoba pošalje upit na ovu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem će biti usmjerena na web stranicu.

Turisti iz zemalja EU koji imaju rezervisan turistički smještaj prilikom ulaska u Hrvatsku trebaju pokazati potvrdu rezervacije smještaja, a posjeduju li nekretninu ili brod trebaju vlasništvo potkrijepiti dokumentacijom, ističu iz MUP-a u odgovorima na najčešća pitanja o uslovima ulaska u Hrvatsku.

PROČITAJTE  Zatvaraju se granice Hrvatske: "Situacija je dramatična, više ne mogu da je kontrolišu"

Autor: Krtica.net

Tragičan kraj potrage: Aleksandar (26) pronađen mrtav nakon dva mjeseca

U Grčku na more bez testa i karantina