in

Stanivuković uradio nešto što do sad niko nije imao hrabrosti da uradi

Novi potez gradonačelnika Banja Luke

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković smijenio je direktora firme „Toplana“ Miću Milovanovića, zbog isteka mandata i lošeg poslovanja, saopćeno je iz Gradske uprave.- Smijenio sam direktora firme „Toplana“, jer niko nije imao hrabrosti da to uradi poslije decenija lošeg upravljanja i miliona gubitaka koji su nastali od kada je upravljao ovim poslom.

Sukob s gubicima, negativnim pojavama, kriminalom i određenim lobijima počeo je u Banjaluci prvim danom naše pobjede. Ovim korakom, taj put se nastavio. Cilj nam je da preispitamo sve što se radilo u protekla dva desetljeća u Gradskoj upravi – naveo je Stanivuković.

Dodao je da „Revision Team“ u petak u 12 sati predstavlja “brojne dokaze o kriminalu i korupciji, ali konačni udarac na ove događaje daje Tužilaštvo i Ministarstvo unutarnjih poslova”.

– Ovim putem pozivam sve relevantne institucije da se uključe – poručio je Stanivuković.

Iz Gradske uprave su saopćili da je Milovanović v.d. još od 2016. godine, prije čega je bio direktor, kao i da je ovo preduzeće jedan od najvećih gradskih gubitaša sa dugom većim od 80 miliona KM.Na njegovo mjesto imenovan je Zoran Kiza, master za obnovljive izvore energije. Kiza je ovo zvanje stekao na Tehnološkom Univerzitetu u Beču, dok je prije toga zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci.

Autor: Krtica.net

Poznatog davitelja iz Kalifornije zadavili u zatvoru

Naučnici očekuju da će koronavirus ostati u populaciji trajno