in

STIŽE NOVI HOROR Od virusa čikungunja koji prenose komarci umrlo 50 ljudi

Osobe zaražene virusom čikungunja osjećaju opštu malaksalost, mučninu, imaju visoku temperaturu i jake bolove i oticanje zglobova

Osobe zaražene virusom čikungunja osjećaju opštu malaksalost, mučninu, imaju visoku temperaturu i jake bolove i oticanje zglobova.

Najmanje 50 osoba u Jemenu umrlo je od bolesti koju prenose komarci. Neimenovani zvaničnik Vlade Jemena je izjavio da je u gradu Adenu 50 osoba umrlo od groznice čikungunja koju prenose komarci, dodajući da je oboljelo više od 3.000 osoba.

Među umrlima se nalaze i guverner okruga Sheikh Othman u Adenu na jugu Jemena. Vjeruje se da je bolest uslijedila zbog močvara koje su nastale nakon velikih poplava 21. aprila. Tada je u poplavama poginulo osam osoba, uključujući četvero djece, dok su mnoge kuće porušene.

Jemenska vlada proglasila je privremeni glavni grad Aden zonom katastrofe. Čikungunja je virusno oboljenje koje prenosi komarac Aedes aegypti, koji je prenosnik i zika virusa i virusa denga groznice.

Osobe zaražene virusom čikungunja osjećaju opštu malaksalost, mučninu, imaju visoku temperaturu i jake bolove i oticanje zglobova.

Autor: Krtica.net

U OVOJ CRKVI U SRBIJI SE NIKO NE VJENČAVA Iza svega se krije jezivo mračna priča

Pogledajte kako pas robot opominje ljude u parku da drže distancu