in

Strahovito nevrijeme u Srbiji, grom ubio kravu

Bajinu Baštu i okolinu danas popodne zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno gradom i jakom kišom tokom kog je grom ubio jednu kravu.

Nemio događaj se zbio oko 15 sati na imanju Milice Krnjić u naselju Višesava nadomak Bajine Bašte, piše Blic.

Krava je bila vezana za drvo u koje je udario grom poslije čega se elektricitet lancem prenio na životinju kojoj nažalost nije bilo spasa.

Domaćica je poslije udara groma izašla napolje da vidi gdje je puklo i zatekla mrtvu jednu od svoje dvije krave.

Ulicama u Bajinoj Bašti danas je tekla bujica.

Nevrijeme koje je naišlo iz pravca Kadinjače zahvatilo je centar Bajine Bašte i nekoliko okolnih sela.

Hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je večeras na jake pljuskove i grad, pa se na području Moravičkog u Raškog okruga očekuju obilni pljuskovi, grmljavina, grad i kratkotrajno olujni vjetar.

Prema najavama ovog zavoda, u naredna dva časa u Sremu, zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na području Beograda vrijeme će biti mjestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U Beogradu je nevrijeme već počelo, prenosi “B92”.

Olujno nevrijeme praćeno jakim gradom pogodilo je danas šire područje naselja Kalne u opštini Knjaževac, a prema informacijama mještana i objavama na društvenim mrežama, grad veličine lješnika pričinio je veliku štetu voćarskim i povrtarskim kulturama u selima Kalna, Balta Berilovac, Vrtovac, Jalovik Izvor i Šesti Gabar.

U opštini Knjaževac saopštili su da su odmah reagovale nadležne komunalne službe i da su u stalnom kontaktu sa predsjednicima mjesnih zajednica, a navedeno je da je nakratko bio u prekidu i put Kalna–Svrljig, preko Jalovik Izvora i Šestog Gabra. U toku su prve procjene pričinjene štete.

PROČITAJTE  Patnja, bol i muke male Milice iz Banjaluke: Traži se pomoć dobrih ljudi

Autor: Krtice.net

Dijete prolazi kroz pakao: Djevojčica (9) snimala nasilje, vrištala i dozivala majku, dolazila policija

VANREDNO SAOPĆENJE VLADE Delta soj stigao u Srbiju!