in

STRAŠNE NOVČANE KAZNE Doktor Kon objasnio za kakvo ponašanje slijede žestoke sankcije

Pretjerano opuštanje uslijed popuštanja mjera ne bi bilo dobro, budući da je korona virus i dalje prisutan te se ne može izbjeći i mogućnost ponovnih žarišta

Pretjerano opuštanje uslijed popuštanja mjera ne bi bilo dobro, budući da je korona virus i dalje prisutan te se ne može izbjeći i mogućnost ponovnih žarišta, ali se ipak moramo vratiti u normalne tokove života, izjavio je danas epidemiolog dr Predrag Kon.

Kon je rekao da analize testova pokazuju da je virus i dalje u cirkulaciji i da je važno da se i dalje poštuju sve preporuke.

PROČITAJTE  Predrag Kon otkrio kada se može očekivati kraj pandemije i ukidanje vanrednih mjera

Posebna pažnja, kazao je on za TV Prva, trebalo bi i dalje da bude usmjerena ka najstarijima i preporuke bi, što se njihove zaštite tiče, i dalje trebalo da budu obavezujuće.

“Opuštanje je s jedne dobro strane, ali pretjerano nije dobro jer svi moramo da razmišljamo o najosteljvijima i u gerontološki centri bi i dalje trebalo da primjenjuju najstrože mjere i da spriječe ulazak virusa kako ne bismo sve upropastili pred sam kraj”, rekao je Kon.

On je dodao da kako virus bude manje cirkulisao tako će i rizik zaraze biti sve manji.

Važno je, kaže, da se obezbijedi sprovođenje svih mjera u naročito u gradskom prevozu i vrtcićima. Podsjeća da striktnih zabrana sada nema i da se prešlo na ličnu odgovornost.

Autor: Krtica.net

ISPOVIJESTI Javi mi se neki momak na Instagramu i pita…

ZA NJIMA SU ŽENE UZDISALE 10 najboljih frajera bivše Jugoslavije