in

STRUČNJACI TVRDE Ovo je devet razloga zbog kojih završavaju dugogodišnje veze i brakovi

Stručnjaci ističu da razlog tome može biti manjak privlačnosti, emocionalne i fizičke bliskosti, promjene osobnosti i udaljenosti po pitanju temeljnih životnih vrijednosti

Mnogi teško podnesu prekid svake veze, bez obzira na to koliko ona trajala, no posebno je zbunjujuće kada dođe do prekida u dugogodišnjoj vezi, u kojoj su se partneri već navikli jedno na drugo i uljuljkali u sigurnost.

Stručnjaci ističu da razlog tome može biti manjak privlačnosti, emocionalne i fizičke bliskosti, promjene osobnosti i udaljenosti po pitanju temeljnih životnih vrijednosti.

U dugogodišnjim vezama često je teško prepoznati takvu promjenu i shvatiti kako i zašto se dogodila. Ponekad se dogodi da se znakovi javljaju mjesecima, dok partneri njima ne postanu zasićeni, no moguće je i da do prekida dođe iznenada, kad uslijed nekog poticaja jednostavno shvatite da to više nije veza u kojoj ste sretni.

Kako se ne biste mučili razmišljanjem oko toga što je pošlo po zlu i jeste li nešto mogli drugačije, evo šta stručnjaci kažu o 9 najčešćih razloga zbog kojih se raspadaju dugogodišnje veze.

Neriješena pitanja

Možda postoje neki problemi oko kojih ste vi i partner raspravljali već milijun puta, a još uvijek vam se čini da se ne možete složiti oko ključnih stvari. Stručnjakinja za veze Susan Winter kaže da ‘trajne borbe u kojima nikada ne dođemo do zajedničkog jezika potiču jednu vrstu dugotrajnog animoziteta koji uništava svaku ljubav koja postoji’.

Stalna neslaganja mogu učiniti da se parovi osjećaju kao da ne mogu surađivati i djelovati kao tim, što može potaknuti sumnju u to da ste izabrali pravog partnera, pojašnjava Winter: “Parovi moraju biti u mogućnosti kretati se kroz životne izazove kao partneri, surađujući, kako bi osjetili povjerenje u svoju vezu.”

PROČITAJTE  DRUŠTVENE MREŽE GORE Niko ne može da vjeruje šta priča Željko Mitrović

BALKAN JE U SUZAMA Kao da je i dio mene otišao sa Mustafom

NEZAPAMĆEN SKANDAL NA SAHRANI PATRIJARHA Kompletna se Srbija crveni zbog ovog