in

Sud kažnjava Severinu zbog objava na društvenim mrežama

Mora da plati novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu

Severina Kojić mora da plati novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, jer se oglušila o odluku Županijskog suda u Dubrovniku te je i nakon njihove zabrane na svom Facebook i Instagram profilu objavila nekoliko fotografija na kojima je sa sinom. Koliko će tačno Severina platiti, odlučuje Općinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti, piše 24sata.hr.

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu mjeru zagrebačkog suda, prema kojoj se pjevačici na Facebook i Instagramu zabranjuje objavljivanje fotografija maloljetnog sina, kojeg ima iz veze sa Milanom Popovićem. Takođe, sud joj je naložio da u roku od osam dana od stupanja na snagu rješenja ukloni sve njegove fotografije s društvenih mreža. Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti 1200 KM novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad se ogluši o zabranu.

Kad je donosio ovu odluku, sud je, kako mediji saznaju, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dječaka ne slažu oko objave fotografija njihova sina, odnosno da se otac izričito protivi njegovom medijskom izlaganju. Porodični zakon propisuje da roditelji koji imaju zajedničko starateljstvo odluke i saglasnosti koje su bitne za dijete treba da donesu zajedno, odnosno sporazumno.

Autor: A. P.

Nježna elegancija: Lakovi koje vole i kratki i dugi nokti

ROK JE DO PONOĆI: Danas je posljednji dan prijave za 100 eura, novac liježe ekspresno! Evo kog tačno dana