in

SUPERHEROJ MEHO BETON Preživio je stravične opekotine, hrabro prošao kroz 25 operacija, a pogledajte šta danas radi

Mnogo je emocija, ali tuge neće biti. Tuge je bio dosta, i previše. Radost je što je naš Meho danas maturant 9. razreda OŠ „Hasan Kaikić“ u Gračanici. Pobjednik, heroj. Bitka je dobijena, hvala svima na podršci. Lafe moj, kapa dole za sve. Do konačne pobjede, napisao je na svom FB profilu Nedim Šabić, otac gračaničkog dječaka, heroja Mehmeda Šabića, poznatijeg kao Meho Beton.

Njegovo srce je izdržalo što ni odrasli i puno jači ne bi mogli, piše Avaz.

Naime, Meho je tog 15. jula 2017. godine u požaru šupe u dvorištu zadobio teške opekotine na 70 odsto tijela koje su mu ugrožavale život. Zahvalan je svom prvom komšiji Osmanu Adžemoviću, koji ga je izvukao iz ognja, iz sigurne smrti. Za taj podvig Adžemović je dobio opštinsko priznanje „Zlatnu značku“.

Koja je to borba za život djeteta bila. Pogotovo kada su ljekari u BiH rekli da nema nijedan posto šanse da preživi jer, osim opekotina, ugroženi su bili i disajni organi, bubrezi…

Boravak na Klinici „Klaić“ u Zagrebu, pa bezbroj putovanja u „Bogenhauzen“ kliniku u Minhenu, u kojoj je Mehu u svoje ruke uzeo prof. dr. Milomir Ninković, stručnjak svjetskog glasa za rekonstruktivnu hirurgiju. Više od stotinu buđenja iz narkoze, više od 25 teških operacija na rukama, nogama, vratu, ušima.

– Sustigao sam gradivo, jer godinu nisam bio u školi. Biće još operacija, ali ja na to ne mislim. Mislim da završim osnovnu školu, pa da se upišem na autolimarski zanat. Volim to, odem kod jednog čike limara u Gračanici i već pomalo osvajam ovaj zanat. Aktivan sam kao najmlađi član Lovačkog društva „Srndać“. Vrijedilo se boriti i pobijediti bolest – kaže Meho Beton.

PROČITAJTE  Svi tuguju za ocem Darka Lazića: Komšije otkrivaju zašto su im počele da se događaju sve same nesreće!

Njegove razrednice Edina Devedžić i Amela Hamidović kažu kako je Meho mali-veliki heroj, šarmer. On se već uključuje u humanitarni rad, hoće drugima da pomogne.

Autor: Krtica.net

3 najopasnija znaka Zodijaka

HOROR UŽIVO Vučić na državnoj televiziji pokazivao obezglavljenje leševe