in

Svi želimo znati: Šta podstiče žene, a šta muškarce da varaju

Novo istraživanje objavljeno u časopisu “The Journal of Sex Research” daje uvid u emocionalne i seksualne razloge za nevjeru. Istraživanje je pokazalo da je jedan od najčešćih razloga za preljubu nezadovoljstvo trenutnim partnerom

Novo istraživanje objavljeno u časopisu “The Journal of Sex Research” daje uvid u emocionalne i seksualne razloge za nevjeru. Istraživanje je pokazalo da je jedan od najčešćih razloga za preljubu nezadovoljstvo trenutnim partnerom.
S druge strane, zadovoljstvo s partnerom za varanje manje je dosljedan faktor, prenosi Psypost.org.

“Uvijek su nas zanimali motivi nevjere. Međutim, do sada nismo imali pristup populaciji koja je za to posebno koristila internet odnosno web stranice. Nakon objave nekih radova o razlozima nevjere, ukazala se prilika za prikupljanje podataka od uzorka ljudi koji traže partnera pored stalnog svog, a mi smo je iskoristili”, rekli su autori studije Jana Hackathorn i Brien K. Ashdown, vanredni profesori na Državnom univerzitetu Murray.

U studiji je čestvovalo 545 članova AshleyMadison.com, popularne internetske stranice za sve one koji su zainteresirani za nove odnose pored svojih stalnih. Urađena je anonimna internetska anketa o razlozima za nevjeru. Većina učesnika (81%) izjavila je da su muškarci i prosječna dob je bila 48 godina.

Ne iznenađuje činjenica da su oni koji su naveli da njihov stalni partner nije adekvatno ispunio njihove potrebe, naveli da su tražili drugog partnera, jer su se “zaljubili”.

“Jedna od stvari za koju smo ustanovili da prevladava u podacima bila je da taj novi partner nije bio toliko važan ili motivisan za varanje. Najveći utjecaj odnosno motivacija za varanje bilo je nezadovoljstvo u stalnom odnosu, naročito kod muškaraca “, rekli su istraživači.

Žene koje su učestvovale u studiji, a bile su nezadovoljne vezama izrazile su želju za varanjem, jer su se osjećale zapostavljeno. Učesnici koji su tragali za drugim partnerom, jer su željeli češći seks obično su bili muškarci.

PROČITAJTE  Prijedlog za ručak: Najbolji recept za zapečenu tjesteninu

Autor: E. S.

Nevjerovatno: Ovo će se desiti vašem organizmu ako svaki dan budete konzumirali krastavac

Uživat ćete u njima: Pizza pahuljice idealne za doručak