in

SVIJET NAKON KORONE Pogledajte kako ovaj restoran poslužuje goste

Pandemija koronavirusa mijenja ugostiteljstvo, a Nizozemci su već počeli testirati nove načine posluživanja gostiju u ugostiteljskim obrtima i to u – “staklenicima”.

Jedan restoran u Amsterdamu, Mediamatic ETEN, goste sada prima u odvojenim staklenim kućicama u koje mogu stati dvije osobe. Klijenti su tako potpuno odvojeni od ostalih, ali i od osoblja koje ih poslužuje pomoću dugih poslužavnika kako bi izbjegli svaki mogući kontakt.

Konobari na licima nose i vizire, a na rukama zaštitne rukavice.

Ovaj način rada zasad se samo testira pa su ga imali priliku isprobati samo bliski prijatelji i porodica osoblja, a mogli su uživati u vegetarijanskoj večeri u četiri slijeda. Trenutno primaju online rezervacije za razdoblje od 20. maja pa nadalje i već su rasprodali 240 rezervacija.

“Već smo imali staklenike jer smo u restoranu radili i neke umjetničke projekte pa smo shvatili da bi mogli poslužiti u ovoj situaciji”, rekao je za Ruptly Willem Velthoven, vlasnik restorana. “Baš je udobno i romantično, mislim da bi ovo bilo odlično za parove, baš uživamo”, komentirali su gosti.

Inače, od ponedjeljka 11. maja s radom počinju i kafići i restorani u Hrvatskoj. Rad je omogućen onim ugostiteljskim objektima koji imaju terasu.

Hoće li sličan princip rada kao u ovom restoranu u Amsterdamu zaživjeti i u nekim drugim objektima i zemljama, tek će se vidjeti…

Autor: Krtice.net

Hrvatski ministar potvrdio: Hrvatska otvara granicu sa BiH, moći će se ići na more

Zabranjena Titova ljubav: Umrla je veoma mlada, a on je nikada nije prebolio