in

TOKOM VANREDNOG STANJA, ova opština u Srbiji imala je samo jedan slučaj korone, ali se sada desio preokret i svi su u panici

Opština Majdanpek je od uvođenja vanrednog stanja pa do njegovog ukidanja bila jedna od malobrojnih Opština u Srbiji

Opština Majdanpek je od uvođenja vanrednog stanja pa do njegovog ukidanja bila jedna od malobrojnih Opština u Srbiji u kojoj je samo jedan registrovan slučaj zaraženog lica od virusa korona, koji je nažalost preminuo

Svi testirani od početka pandemije pa do danas čak i članovi najuže porodice i kontakti preminulog pacijenta D.A. (89) imali su negativene rezulatate briseva.

Međutim, kako je odlukom Vlade Srbije jedna od ukinutih mjera bila i zabrana rada dječijih vrtića, u Majdanpeku se prije dva dana počelo sa testiranjem 27 zaposlenih radnika Ustanove za djecu “Marija Munćan” u Majdanpeku koja je trebalo od ponedeljka da krene sa prijemom mališana.

PROČITAJTE  10 najvećih zabluda o koronavirusu. Da li je uopšte realno ovo?

Jučerašnjim rezultatima koji su stigli iz Zavoda za javno zdravlje Timok iz Zaječara situacija se drastično promijenila, s obzirom na to da su tri testa bila pozitivna na koronavirus. Riječ je o dvije vaspitačice zaposlene u vrtiću i još jednoj osobi koja se u međuvremnu javila sa kliničkom slikom i potom je na testirana na virus korona a njen rezultat se još čeka.

To je dodatno unijelo strah i paniku među žitelje Majdanpeka koji je mala sredina pa je sasvim izvjesno da će nadležni morati dosta da ulože napora i truda da se pronađu svi kontakti sa inficiranim osobama.

PROČITAJTE  Balkanca korona nije mogla spriječiti da roštilja. Ova je fotka obišla planetu, s razlogom vjerujte

– Od 27 testiranih u dječijem obdaništu u Majdanpeku brisevi su pozitivni na COVID 19 kod dvije zaposlene vaspitačice i još još jedne ženske osobe čiji smo bris u međuvremenu poslali zbog simptoma na koronavirus. Ovo se desilo posle gotovo mjesec dana od kada je registrovan jedan jedini slučaj korona virusa u našoj Opštini. S obzirom na to da smo rezultate dobili juče u večernjim satima, zaražene osobe su odmah prebačene i hospitalizovane u kovid bolnicu u Nišu. Preduzete su sve neophodne mjere na pronalaženju svih kontakata koji su odmah stavljeni u samoizolaciju uključujući i članove najužih porodica, koji će biti tesirani po preporuci epidemiologa u nedelju.Inače dva slučaja inficiranih osoba iz dečijeg vrtića bila su potpuno asimptomatske, što znači da nisu imale nikakvu kliničku sliku koja je ukazivala na prisustvo koronavirusa, međutim jedna je nedavno boravila u Knjaževcu. Ono što teši u ovom treutku što je virulencija znatno oslabljena pa se nadamo da se pandemija neće dalje širiti – kaže dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” u Majdanpeku.

Autor: M. D.

Na početku zaraze smo imali 3 simptoma korone, a sad cijeli katalog njih

Od koronavirusa umro jedan od najslavnijih mađioničara