in

TRAGEDIJA POTRESLA PLANETU Ubio se bivši reprezentativac Srbije koji je nastupao na OI u Torinu 2006.

Nekadašnji član bob tima Sjedinjenih Američkih Država i kasnije reprezentacije Srbije, Pavle Jovanović, izvršio je samoubistvo

Nekadašnji član bob tima Sjedinjenih Američkih Država i kasnije reprezentacije Srbije, Pavle Jovanović, izvršio je samoubistvo.

Ovu vijest preneli su skoro svi američki mediji koji su citirali njegovog nekadašnjeg kolegu Stiva Meslera.

– Moja lična legenda, čovek koji je u sportu postavio standarde koncentracije, posvećenosti i truda tragično je presudio sebi u 43. godini – objavio je Mesler na društvenim mrežama:

– Pav je bio najbolji kolega kog ste mogli da imate. Znao je da vaš uspjeh znači i njegov lični. To me je učio. Učio me je da vodim računa o tome kako moje kolege spavaju, da li se ispravno hrane, da li im je terapija dobra, kakva im je radna etika u teretani i iza zatvorenih vrata, da sve to bude kao kada sami brinemo o sebi.

– Upravo on me je učio koliko je važno biti psihički zdrav, i to ne samo zbog života, već i da biste bili uspješni u sportu… Šta se desi kada osoba koja je najpoznatija po tome da je ili 150 odsto skoncentrisana na nešto ili – ništa, shvati da je upravo ‘ništa’ ono na šta je 150 odsto skoncentrisana?

Jovanović je 2004. godine osvojio bronzu sa Amerikancijma na SP u njemačkom Keningseu, učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, da bi 2011. počeo da vozi za Srbiju.

Imao je 43. godine, a rođen je u porodici srpskih iseljenika u Toms Riveru.

Autor: Krtice.net

Zanimljivo istraživanje: Padaju li žene više na pamet ili mišiće?

Bob Dylan obradovao fanove: Nakon osam godina stiže novi album