in

Tragična smrt majke četvero djece uznemirila Balkan: Porodica iznijela uznemirujuće optužbe

Četvero djece ostalo je bez majke Indire, a porodica i prijatelji na društvenim mrežama optužili su ljekare iz Velike Kladuše da joj nisu pružili adekvatnu medicinska pomoć.

Četvero djece ostalo je bez majke Indire, a porodica i prijatelji na društvenim mrežama optužili su ljekare iz Velike Kladuše da joj nisu pružili adekvatnu medicinska pomoć.

Njen suprug Elvedin još se ne može pomiriti sa gorkom istinom. Kako je ispričao, ona se nekoliko puta sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Tražili su uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ali u Domu zdravlja Velika Kladuša nisu im dali tvrdeći da nema potrebe za tim, prenosi Radio Sarajevo.

Indiri je žuč pukla i ona je preminula ostavivši iza sebe četvero male djece.

Dan nakon sahrane na svom Fejsbuk profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa djecom.

Porodica najavljuje da će tužiti ljekare iz Doma zdravlja Velika Kladuša za nemarnost, a na društvenim mrežama brojni su negativni komentari na rad ove ustanove.

Evresu Okanović, direktoricu Doma zdravlja Velika Kladuša rekla da su posrijedi neosnovani napadi na nju i ovu ustanovu.

– O njenom liječenju postoji sva dokumentacija i sve tvrdnje da njoj nije pružena adekvatna zdravstvena zaštita su neosnovane i maliciozne. U pitanju su lažne i netačne informacije koje je neko objavio ko zna s kakvom namjerom. Žele nas urušiti nekim neistinama. U svakom slučaju, žao nam je zbog ovog slučaja i suosjećamo s porodicom zbog njihovog gubitka, ali odgovorno tvrdim da je Indiri Hozanović i s medicinske i sa zakonske strane pružena sva pomoć – rekla je Okanović.

Indira je primljena u Službu za hitnu medicinsku pomoć 1. juna u jako lošem zdravstvenom stanju, a ista je direktno iz automobila unesena u Službu za hitnu medicinsku pomoć, bez i jednog momenta čekanja na pregled, tvrde iz Doma zdravlja.

PROČITAJTE  Devet lekcija koje kćerke nauče od očeva

– Pregledana je od strane dežurnog doktora i doktora specijalizanta iz oblasti urgentne medicine, konsultiran je i doktor interne medicine, pružena joj je sva moguća i raspoloživa medicinska pomoć u skladu s pravilima struke, te je uz pratnju doktora medicine i medicinskog tehničara hitno prevezena u kantonalnu bolnicu, prijem i pregled pacijentkinje evidentiran je protokolima Službe za hitnu medicinsku pomoć i svi naši navodi su dokumentovani – kazali su iz Doma zdravlja.

No, dva sata nakon toga, iz Kantonalne bolnice javili su da je pacijentkinja preminula.

Tvrde i da objavljena fotografija nije nikako mogla nastati tog dana jer pacijentkinja nije bila u stanju da sjedi, niti je bila u istoj odjeći kao na fotografiji.

Zbog objava netačnih navoda direktorica ZU Dom zdravlja Velika Kladuša je nadležnoj policijskog stanici prijavila lice koje je objavilo sporni tekst i fotografiju.

Kako pomoći porodici

Iako ništa ne može nadoknaditi majčinu ljubav, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje pomoći, kako bi ovoj dječici barem obezbijedili da im sa materijalne strane ništa ne nedostaje.

Pozivom na telefonski broj 17007, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za ovu porodicu moguće je donirati 2 KM. Putem portala www.pomoziba.org omogućene su direktne donacije sa kartice, a na linku se mogu pronaći, prenosi Radio Sarajevo.

Autor: Krtice.net

Mediteranska ili nordijska dijeta, koja je od ove dvije popularne dijete zdravija i bolja?

Vrlo važan iskorak! Naučnici izolirali prvi bosanskohercegovački soj koronavirusa