in

TRAMP OTKRIO STRAŠNU ISTINU O SEBI, PUTINU I KINI: Američki predsjednik nije više mogao da ćuti…

Američki predsjednik Donald Tramp smatra da predsjednik Rusije Vladimir Putin ne želi njegovu pobjedu na izborima

Američki predsjednik Donald Tramp smatra da predsjednik Rusije Vladimir Putin ne želi njegovu pobjedu na izborima.

“Ja mu se sviđam, ali ne mislim da želi da pobijedim na izborima“, izjavio je Tramp.

On je dodao da ni Kina ne želi njegovu pobjedu.

Ranije je Tramp više puta govorio da “niko nije bio tako oštar prema Rusiji“ kao on. Američki predsjednik je to govorio kada su ga optuživali za “zavjeru“ sa Rusijom, što na kraju nije bilo dokazano. Moskva je takođe negirala takve optužbe.

Predsjednički izbori u SAD će biti održani 3. novembra. Tramp se na njima bori za drugi mandat, prenosi Sputnjik.

SLABI MOĆ AMERIKE

Inače, treba podsjetiti na nedavnu analizu CNN u kojoj se navodi da je pandemija korona virusa ubrzala je promjene u ravnoteži globalne moći, koje se odvijaju na štetu Sjedinjenih Američkih Država.

CNN ističe da su odnosi između SAD i Evrope, narušeni otkako je američki predsednik Donald Tramp prije tri godine došao u Bijelu kuću.

Američka TV mreža navodi da je na godišnjem skupu Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi s jedne strane podržan pomirljiv stav evropskih zemalja prema Kini kada je riječ o istrazi o izbijanju pandemije, dok nasuprot tome, nije prihvaćeno američko gledište da je potrebno oštrije nastupiti prema Pekingu, i to bi, kako ističe CNN u analizi, trebalo da bude znak za uzbunu u Vašingtonu.

Pandemija korona virusa iznenada je pojačala dinamiku svakog geopolitičkog spora, a to se takođe odnosi na trosmjernu borbu za prevlast između SAD, Evrope i Kine, navodi autor.

TRAMP IGRA GOLF

Ali po svemu sudeći američki predsjednik mnogo ne haje za sve to.

PROČITAJTE  STRAVIČAN SUDAR VOZA I AUTOMOBILA: Procurio snimak nesreće u kojoj je poginuo bračni par

Kako prenose svjetski mediji Tramp je danas prvi put od izbijanja epidemije koronavirusa otišao u svoj golf-klub u Virdžiniji.Sunčanog proljetnjeg dana Tramp je u bijeloj polo majici i sa bijelim kačketom praćen kolonom vozila krenuo je iz Bijele kuće u svoj golf klub, prenosi Rojters.

Ovo je prvi put da je došao na jedan svoj golf-teren od 8. marta kada je obišao svoj klub u Vest Palm Biču na Floridi.

Tramp nastoji da promoviše ideju da se Amerika vraća u normalu, iako je broj smrtnih slučajeva nastavlja da raste i narednih dana mogao bi da premaši 100.000.

Koordinatorka za suzbijanje korona virusa Debora Birks rekla je na konferenciji za novinare da Amerikanci ovog vikenda treba da “izađu napolje, igraju golf, tenis, idu na plažu, ali da budu na distanci od dva metra”.

UVOD U NOVI SVJETSKI POREDAK Pred našim očima se planeta mijenja, više ništa neće biti isto

Ovi roditelji godinama ne znaju gdje su Biljana, Barbara, Elenora: Njihove riječi danas bole sve jače