in

Traže novac od roditelja: Korona je ubila glamurozni život influensera na Instagramu

Korona virus možda nije potpuno promijenio svijet, ali je potpuno promijenio Instagram

Korona virus možda nije potpuno promijenio svijet, ali je potpuno promijenio Instagram. Milioni korisnika najpopularnije društvene mreže posljednjih 40-ak dana gledaju većinom takozvane “lajvove” i stare slike poznatih influencera. Bussines Insider piše da je promet Instagram livea porastao za više od 200%.

BBC piše da je Instagram biznisu za sada odzvonilo i da je koronavirus definitivno ubio glamurozni život influensera.

Ekonomske posljedice pandemije koronavirusa su dalekosežne, a proračuni za oglašavanje i marketing među prvima su koji se smanjuju dok poduzetnici pokušavaju preživjeti.

To će stvoriti probleme i najvećim medijima, ali će ipak najpogođeniji biti influenseri na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Kompanije im jednostavno neće moći plaćati reklame.

Ne samo da će ostati bez sponzorstava nego su ostali i bez mogućnosti stvaranja sadržaja na društvenim mrežama. Proizvodnja je stala pa nemaju šta reklamirati. Putovati se ne može pa moraju ostati doma.

“Moje posljednje putovanje bilo je u februaru. Trebala sam otići u Finsku u martu, u Etiopiju u aprilu i na Maldive sljedeće sedmice – vjerojatno provodim više od pola godine izvan zemlje”, za BBC kaže travel blogerica, Alex Outhwaite.

Para sve manje, a novu lovu još dugo neće zaraditi

Prihod od oglasa samo s njenog YouTube kanala smanjio se na manje od 100 funti, što je pad za oko 1000 funti mjesečno. Izgubila je novac i za letove za putovanja koja su sada otkazana.

“Sve se okrenulo naglavačke”, kaže. “Od prihoda koje imam i ušteđevine neću još dugo moći živjeti.”

Karen Beddow napustila je posao advokatice prije četiri godine kako bi vodila svoj blog o obiteljskim putovanjima Mini Travellers.

PROČITAJTE  Merima Isaković opisala užasne trenutke: Prestao je tek kad sam povratila po sebi

Ovaj mjesec zaradila je samo 350 funti, što je 95% manje nego u januaru.

“To je mali posao koji sam gradila zadnjih šest godina i u to sam uložila puno vremena”, kaže ona. “Mislim da ljudi ne vide koliko se truda odvija iza kulisa – morate biti u mogućnosti snimiti fotografije, uređivati videozapise, slati račune, popravljati web stranicu, odgovarati na e-poštu”, požalila se.

Svi događaji su otkazani, influenceri posuđuju novac od roditelja

Korona virus je upropastio posao i Birkin Boyu.

Israel Cassol, poznatiji kao Birkin Boy po svojoj kolekciji dizajnerskih torbica u vrijednosti većoj od 100 000 funti, bio je masno plaćen za pojavljivanje na događajima i predstavljanje brendova na svom Instagramu. Sada kaže da mora posuditi novac od svog oca kako bi sastavio kraj s krajem, prenosi Index.hr.

“Sve je otkazano”, objašnjava. “Obično objavljujem slike s torbama i luksuznom odjećom, ali to trenutno niko ne želi vidjeti – nikoga ne zanima moda jer niko nikamo ne ide”, kaže Birkin Boy.

Autor: Krtice.net

Srbin u Hrvatskoj držao Bosanca kao roba?!

Dijete sa posebnim potrebama dobilo 4 jedinice iz fizičkog