in

Trik s maskom za učitelje: Moći ćete da pričate cijeli dan

Jedna učiteljica dosjetila se genijalnog izuma koji svim prosvetnim radnicima može uveliko da olakša posao

Maske će biti obavezne u školama. Nositi masku cijeli dan nije lako, posebno kada radite u prosvjeti.

 

Maska se čitav dan pomjera, spada, a takođe može biti teško jasno govoriti kroz nju, što je veliki problem za nastavnike koji moraju stalno da komuniciraju sa svojim učenicima.

 

Učiteljica drugog razreda, koja živi u državi Georgiji, Angie Madden, podijelila je jeftin i efikasan trik koji je vidjela kod druge učiteljice na TikToku, a koji prosvetarima može znatno olakšati posao.

 

U videu koji je podijelila na Facebook, ona je demonstrirala kako prvo stavlja plastični “podupirač”, odnosno neku vrstu okvira za masku. Kada ovu sjajnu stvarčicu postavi na lice, preko nje lako stavi masku, a okvir osigurava da ona ostane na mjestu, i da bude razdvojena od usta.

 

Pogledajte:

U suštini, ovaj plastični okvir služi kao barijera koja stabilizuje masku. Takođe, na ovaj način maska ne dodiruje direktno lice onoga ko je nosi, pa tako može da se govori bez ometanja.

 

– Mogu da govorim cijeli dan u školi i da me čuju jasno – rekla je Madden.

 

U SAD je ova spravica jako jeftina – komplet od pet okvira košta 13 dolara.

 

Nismo sigurni da li se može pronaći na našem tržištu, međutim mogu se naručiti online. Svakako, ovo je sjajna ideja za lakše podnošenje nošenja maske na licu čitav dan.

Autor: Z. K.

ZBOG RASKIDA VEZE: Automatskom puškom usmrtio partnericu pa presudio sebi

Korona virus i imunološki sistem: Zagonetka koja i dalje muči naučnike