in

Tužna priča najljepše Jugoslovenke u istoriji

Nikica Marinović postala je poznata kao prva predstavnica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije na izboru za Mis svijeta

Ako u Google pretraživač ukucate “najlepša Jugoslovenka svih vremena”, izbaciće vam jedno ime, nekoliko crno-bijelih fotografija i priču o jednoj tužnoj sudbini. Ljepota Nikice Marinović ušla je u legendu.

Nikica Marinović postala je poznata kao prva predstavnica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije na izboru za Mis svijeta. Istovremeno i najuspešnija. Prelijepa Dubrovčanka je 1966. osvojila drugo mjesto na tom takmičenju i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

Snimak na kojem sa lentom Jugoslavije graciozno šeta pistom može se naći i na Youtubeu, a Google vam na njeno ime daje i nekoliko fotografija sa takmičenja u Londonu.

Ipak, tek po rijetkim fotkama koje se s vremena na vrijeme pojave na društvenim mrežama možete da naslutite koliko je Nikica Marinović zapravo bila lijepa, prirodna i šarmantna i zašto i danas važi za najlepšu Jugoslovenku svih vremena.

“Za mene ljepota nikada nije bila samo fizička. Čovjek mora imati nešto u sebi, neku duhovnu vrijednost, nečim da zrači”, objasnila je u jednom intervjuu 1970.

Tad je izjavila i da joj nije prijatno što ljudi od nje prave “famu”, jer ona samo želi “svoj mir i normalan život”.

Nikica je rođena 1947. godine u Rijeci dubrovačkoj u siromašnoj porodici Drage Pepa i Perice Marinović. Otac joj je bio ribar, majka domaćica. I prije učešća na izboru za mis, o Nikicinoj ljepoti plele su se legenda – pričalo se da je takva ljepotica bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi samo u morskoj pjeni i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći…

Ipak, sudbina joj nije bila tako bajkovita.

Nikica se poslije uspeha na izboru za Mis svijeta preselila u Beograd. Pozirala je za magazine i djelila savjete o modi i ljepoti, a navodno je odbila priliku za holivudsku karijeru uz izgovor da nema talenta za glumu.

PROČITAJTE  Recept za najukusnije čupavce do sada

Njeno srce osvojio je beogradski književnik i reditelj Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a drugi put, Nikica je rekla “da” reditelju Zdravku Šotri. S njim ima sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali i ta ljubav se završila 1980. godine.

A onda joj se, u jednom momentu izgubio trag. Povukla se, prekinula kontakte, pričalo se da se bori s depresijom, da posjećuje psihijatrijske ustanove… U novembru 2008. mediji su ponovo potegli njene fotografije kako bi obavijestili javnost da je Nikica Marinović popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je izvršila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

Autor: Krtice.net

Najteži životni trenuci za Britni Spirs

Evo kako je muž Tanje Savić preveo djecu preko granice bez njene dozvole: Pjevačica priznala sav užas