in

NAPETOST U BEOGRADU RASTE Kobre osiguravale skup, narod uzvikivao: Vučiću, liječi se

U Srbiji je u Beogradu ispred ureda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića održana jednosatna demonstracija

U Srbiji je u Beogradu ispred ureda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića održana jednosatna demonstracija. Okončana je bez incidenata, no ispred Vučićevog ureda okupilo se nekoliko stotina građana i čelnika stranaka iz opozicionog Saveza za Srbiju.

Demonstracije su započete pljeskom zahvalnosti liječnicima i članovima medicinskog osoblja zbog borbe s koronom, no nastavio se bukom, zviždaljkama i povicima “Uhapsite Vučića”, “Vučiću liječi se” i “Vučiću lopove”.

Organizovan je kao nastavak akcije “Bukom protiv diktature”, koja je prethodno, zbog policijskog sata, nekoliko dana trajala iz stanova, balkona i terasa, odakle su građani bukom pokazivali nezadovoljstvo potezima vlasti tokom epidemije koronavirusa.

 

Čuvalo ga osiguranje, demonstracije mu ne smetaju

 

Zgradu Predsjedništva osiguravali su pripadnici specijalne vojne jedinice “Kobre”, koji su dio sigurnosnog sistema predsjednika Republike, te skupina privatnih zaštitara, a nakon sat vremena skup je završen mirno i okupljeni su se razišli.

Vučić je u emisiji “Ćirilica” komercijalne TV Happy, rekao kako ga nisu zabrinule demonstracije i poruke sudionika “jer nije čuo nikakav program, samo uvrede”. Zabrinut je jer su se, kako je rekao, ljudi okupili ne poštivajući savjete liječnika o izbjegavanju skupova i socijalnih kontakata.

“Uvijek se radujem tim demonstracijama jer ponekad možete čuti i nešto korisno, da nešto niste dobro napravili. Ja nemam problem s demonstracijama i lupanjem u lonce”, rekao je Vučić.

U Srbiji je četvrtak 7. maj, poslije ukidanja vanrednog stanja uvedenog 15. marta zbog pandemije koronavirusa, bio prvi dan bez policijskog sata i zabrane kretanja starijim od 65 godina.

Nove odluke: Ko posle korone može raditi od kuće i do kad može da se koristi odmor za prošlu godinu?

Evropa se sprema na skromnu proslavu dana pobjede nad fašizmom