in

U Grčku na more bez testa i karantina

Turistima u Grčkoj neće biti potreban test na Kovid 19, a neće biti ni karantina, prenosi portal Grčkainfo. To predviđa plan za pokretanje turizma u Grčkoj pod nazivom “Restart tourism”

Turistima u Grčkoj neće biti potreban test na Kovid 19, a neće biti ni karantina, prenosi portal Grčkainfo. To predviđa plan za pokretanje turizma u Grčkoj pod nazivom “Restart tourism”, koji su objavili grčki premijer Krijakos Micotakis i ministar turizma Haris Teoharis.

Turistička sezona počinje 15. juna i primjenjivaće se svi zdravstveni protokoli kako bi i građani i turisti ostali bezbedni, a moguće je tesitanje posjetilaca metodom slučajnog uzorka prilikom boravka u zemlji.

Turistička sezona i dolazak stranih turista u Grčku počinje 15. juna kada se očekuje dolazak turista iz oko 20 zemalja sa dobrim epidemiološkim rezultatima.

Lista tih zemalja će biti javno objavljena krajem maja, a grčki premijer Micotakis je rekao da su u pitanju zemlje Balkana, Baltika i sjeverne Evrope, navodi Grčkainfo.

Prema informacijama grčke televizije SKAI, prvih 18 zemalja čije će turiste Grčka primiti od 15. juna su Kipar, Izrael, Kina, Јapan, Australija, Norveška, Danska, Austrija, Bugarska, Srbija, Rumunija, Albanija, Poljska, Sjeverna Makedonija, BiH, Mađarska, Slovačka i Češka.

Predviđeno je da jedrenje na grčkim morima počne 25. maja.

Kampovi i hoteli koji su otvoreni tokom cijele godine počinju sa radom 1. juna.

Autor: Krtica.net

Šta trebate znati prije putovanja u Hrvatsku

Lidija Vukićević u 58. godini pozirala gola!