in

U SAD-u pronađeni smrtni ostaci, vjeruje se da pripadaju djeci nestaloj prošle godine

Policija u SAD-u vjeruje da je pronašla ostatke dvoje djece koji su prošle godine nestali u saveznoj državi Idaho, javlja BBC.

7-godišnji Joshua “JJ” Vallow i njegova 17-godišnja sestra Tylee Ryan nisu viđeni od septembra prošle godine. Ljudski ostaci za koje se vjeruje da pripadaju nesretnoj djeci pronađeni su u domu sadašnjeg supruga njihove majke Chada Daybella. Njihova majka Lori Daybell uhapšena je na Havajima prošle godine.

 

Majka djece bila je članica grupe koja se priprema za apokalipsu

 

Chad Daybell autor je nekoliko apokaliptičnih romana koji se temelje na mormonskom religijskom nauku, a zajedno sa suprugom bio je član grupe Preparing A People koja promiče pripremanje za apokalipsu.

Majka djece Lori Daybell preselila se u Idaho iz Arizone prošle godine krajem avgusta nakon što je njenog tadašnjeg supruga Charlesa Vallowa ubio brat Alex Cox. Cox je tvrdio da je brata ubio u samoobrani, a potom je i sam preminuo krajem decembra prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima.

 

Djed pozvao policiju jer nije znao što je s djecom

 

U novembru prošle godine djed jedno od nestale djece nazvao je policiju da provjere djecu u njihovom domu u Rexburgu u Idahu. Policijski službenici su potom saznali da Joshua “JJ” Vallow i Tylee Ryan nisu viđeni mjesecima. Vlasti su rekle kako je Lori Daybell policajcima davala lažne odgovore te je čak i lagala o tome da djeca ne postoje. Dan nakon ispitivanja napustila je grad. Istražitelji su u obližnjem skladištu pronašli odjeću i igračke za koje se vjeruje da pripadaju nestaloj djeci.

 

Lori Daybell je vjerovala da je izabrana od Boga

PROČITAJTE  SNIMAK ZGROZIO BIH Pogledajte tuču djevojaka u nargila baru

 

Prema dokumentima o razvodu koji su potpisani netom prije nego što joj je bivši suprug umro, Lori Daybell je vjerovala kako je Bog izabrao da pripremi Kristov sljedeći dolazak na zemlju koji se treba dogoditi u julu 2020. godine. Osim toga, bivšem suprugu je navodno prijetila da će ga ubiti ako joj stane na put njenoj misiji. Tvrdila je da “ima anđela koji će joj pomoći da se riješi tijela”. Nakon toga, prema sudskim dokumentima, njen bivši suprug zatražio je policijsku zaštitu. Lori Daybell je opisao kao zaluđenu osobu opsjednutu skorom smrću i duhovnim vizijama. Rekao je i kako je odbijala ići kod terapeuta jer se bojala da će doznati da je transcendentalno biće.

 

Za drugog supruga udala se u oktobru prošle godine

 

Za Chada Daybella udala se u oktobru prošle godine, dvije sedmice nakon što je njemu umrla supruga Tammy. Prema osmrtnici Tammy Daybell je umrla prirodnom smrću, no policija je sada zatražila ekshumaciju njenog tijela.

Uhapšena je u Havajima

Lori Daybell je uhapšena u Havajima pod optužbom da je napustila djecu te za nepoštivanje suda nakon što nije predala djecu vlastima. Policija je u to vrijeme izdala upozorenje da su djeca u opasnosti.

Autor: D. K.

Žena koja je učestvovala na takmičenju “Miss Hitler” osuđena na 3 godine zatvora

Pogledajte fotografije najljepših tamnoputih žena na Instagramu