in

Udarao je čekićem do smrti: Dječak ubio sestru (10) na spavanju, pa tijelo bacio kod komšije

Aleksej (15) nasmrt je čekićem pretukao svoju desetogodišnju sestru Ludu nakon što su se posvađali oko tableta. Stravičan zločin dogodio se tokom noći u njihovom domu u Tarazu u Kazahstanu

Aleksej (15) nasmrt je čekićem pretukao svoju desetogodišnju sestru Ludu nakon što su se posvađali oko tableta. Stravičan zločin dogodio se tokom noći u njihovom domu u Tarazu u Kazahstanu.

Dječak je na sestru nasrnuo dok je spavala. Djevojčica je pronađena sa slomljenom lobanjom i izdahnula je prije nego što je stigla Hitna pomoć. Komšije kažu da su se tokom dana Aleksej i Luda svađali nedaleko od kuće, a sukob je izbio, po svemu sudeći, zbog tableta.

– Čula sam ih da se svađaju oko tableta, i vidjela sam da Aleksej ima čekić u ruci – rekla je Šinar Mirzakmetova, komšinica.

Kako navodi Dejli mejl, Aleksej je gejmer, a Luda mu je navodno tražila tablet da bi mogla da uči. Nakon svađe djevojčica je otišla kući i legla je da spava, a Aleksej je uzeo čekić i zadao joj više udaraca u glavu. Njeno tijelo je potom iznio iz kuće i odnio do komšijskog dvorišta. Dječak se potom presvukao i otrčao do roditelja govoreći da mu je sestra nestala.

– Porodica je odmah krenula u potragu za djetetom, a Aleksej je sve vrijeme pomagao da se pronađe djevojčica. On je roditelje i doveo do tijela. Tada su pozvali policiju – rekao je izvor iz istrage.

Komšinica Kristina Gosteva tvrdi da je tijelo djevojčice bilo unakaženo. Navodno joj je dio smrskane lobanje otpao kada su ljekari podigli njeno tijelo sa zemlje. Dječak je ubrzo saslušan i priznao je zločin. Prijeti mu 15 godina robije.

– U kući je pronađen čekić kojim je počinjeno ubistvo sa tragovima krvi žrtve, kao i dječakova krvava majica. Dječak je tokom saslušanja rekao da je ubio sestru jer ga je baš razbjesnila – rekao je Ardak Madimarov, policijski komandir, piše Telegraf.

PROČITAJTE  'Ponižena' mama: Htjeli su me izbaciti s leta zbog velikih grudi

Autor: Krtice.net

Majmuni napali tehničara u laboratoriji i pobjegli s uzorcima testova na koronavirus

Šta tvoja omiljena starleta govori o tebi?